Če imaš domišljijo...

Predstavitev pesniške zbirke Ljudmile Milice Zmazek na vrtu Slaščičarne FLO Cukeraj

Prlekija-on.net, petek, 3. julij 2020 ob 13:01
Predstavitev pesniške zbirke Če imaš domišljijo

Predstavitev pesniške zbirke Če imaš domišljijo

V četrtek, 2. julija je ob 19.30 bil prijeten večer na vrtu Slaščičarne FLO Cukeraj. Obiskovalci literarno-glasbenega večera so bili deležni glasbenih užitkov, ki jih je pričarala mlada učenka OŠ Mala Nedelja, Kaja Hanžel, ki se uči igranja na kitaro pri učitelju Miranu Čarniju.

Osrednji del večera je bila predstavitev pesniške zbirke Ljudmile Milice Zmazek, ki si je za svoj življenjski jubilej podarila lastni prvenec z naslovom Če imaš domišljijo. Pogovor z njo je vodila Mira Rebernik Žižek, vodja OI JSKD Ljutomer, ki je bila poleg Splošne knjižnice Ljutomer organizatorica dogodka. Avtorica je članica KD Anton Krempl Mala Nedelja. Spoznali smo jo, ne le kot pisateljico, temveč tudi kot vedro in toplo osebo, z mnogimi življenjskimi preizkušnjami. V zbirki so zbrane pesmi v prleškem narečju in v knjižni slovenščini. Govorijo o njenih "spominih, o radostih življenja, o dogodkih, ki so se zgodili." Značilnost njene zbirke je, da v njej najdemo pesmi, ki so napisane za določeno osebo. Predvsem pa se gospa Milica zelo trudi ohraniti kulturno dediščino svojega območja in pristno prleščino. Želimo ji še obilo ustvarjalnih užitkov!

Mira Rebernik Žižek
Foto: SK Ljutomer



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje