Končan je prvi del peš in kolesarske poti, ki bo povezala Ljutomer in Cezanjevce

Po prvem delu, v dolžini 1.200 m in sicer na delu, ki poteka na brežini reke Ščavnice, se že lahko zapeljemo oz. sprehodimo

Prlekija-on.net, sobota, 11. julij 2020 ob 22:131
Kolesarska pot Ljutomer - Cezanjevci

Kolesarska pot Ljutomer - Cezanjevci

Občina Ljutomer je letos pričela z urejanjem kolesarske in peš poti na relaciji Ljutomer - Cezanjevci. Po prvem delu, v dolžini 1.200 m in sicer na delu, ki poteka na brežini reke Ščavnice, se že lahko zapeljemo oz. sprehodimo, saj je končan.

Kot so nam pojasnili na Občini Ljutomer, se bo v nadaljevanju uredila še poljska cesta in sicer od zaključka kolesarske poti do naselja Cezanjevci v dolžini cca. 2.000 m. "Tako bo mesto Ljutomer povezano s kolesarsko potjo z naseljem Cezanjevci, saj se pot zaključi ob mostu v neposredni bližini Vrtca Cezanjevci. V nadaljevanju je mogoče po obstoječih poljskih poteh prekolesariti do Gajševskega jezera in preko naselja Radoslavci do Male Nedelje," so še nam povedali na Občini o novi pridobitvi ter dodali, da pot ne bo asfaltirana in bo ostala v peščeni izvedbi.

"Vrednost do sedaj izvedenih del znaša 48.747,60 EUR z DDV. Dela je izvajalo podjetje Nograd Lotmerk d.o.o., nadzor nad investicijo je izvajalo podjetje Plangrad inženiring d.o.o. iz Murska Sobote, projektno dokumentacijo pa je izdelalo podjetje ZEU d.o.o. iz Murske Sobote," pa so nam še pojasnili glede izvajalca in stroškov ter dodali, da se je kolesarska steza v celoti financirala iz občinskega proračuna.

Po poti, ki se v Ljutomeru naveže iz že obstoječe poti pri ŠRC Ljutomer, se tako lahko že zapeljete oz. sprehodite. Del poti poteka tudi v prijetni senci ob gozdu, pri ljutomerski špici prečka Ščavnico in se nadaljuje proti Cezanjevcem.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo