Nagrada Red Dot za Untouched by light

Nagrajen je projekt oblikovanja embalaže penine Untouched by Light. Nagrada Red Dot velja za najbolj iskano mednarodno oznako kakovosti oblikovanja.

Prlekija-on.net, sreda, 22. julij 2020 ob 09:01
Untouched by light

Untouched by light

Radgonske gorice v sodelovanju z agencijo Bruketa&Žinić&Grey osvojile nagrado Red Dot - najbolj iskano mednarodno oznako za kvaliteto v dizajnu. Nagrajen je projekt oblikovanja embalaže penine Untouched by Light.

Nagrada Red Dot velja za najbolj iskano mednarodno oznako kakovosti oblikovanja. Podeljujejo jo že 65 let in njeni prejemniki, kot navaja spletna stran organizatorja, prav zaradi kvalitetnega oblikovanja izstopajo med preostalimi ponudniki na trgu.

Med trgatvijo, pretresanjem steklenic in pakiranjem uporabljajo očala za nočno gledanje

Prvo peneče vino na svetu izdelano, prodano in okušeno v popolni temi


Penina Untouched by light, ustvarjena v sodelovanju z agencijo Bruketa&Žini&Gray, je prvo peneče vino na svetu, ki se prideluje, prodaja in okuša v popolni temi. Glede na to, da velja, da izpostavljenost vina svetlobi zmanjšuje kvaliteto arome, je ta penina proizvedena v popolni odsotnosti svetlobe. Trgatev poteka ponoči in med preostalimi postopki pridelave, ki potekajo v temi, se uporablja očala za nočno gledanje. Penina je polnjena v črne steklenice in nato še omotana oz. vakuumirana v črno vrečko, ki dodatno omejuje stik s svetlobo in zrakom.

Untouched by Light

Penina Untouched by Light prejela nagrado IdejaX Grand Prix




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo