Je na slovenski obali res nepopisna gneča? To so naše izkušnje.

Na plaži smo vsak dan brez težav našli prostor v senci in odmik od drugih obiskovalcev na priporočenih 1,5 metra ter v morju na priporočenih 2 metra. Gnečo na plažah pa seveda najdete povsod, če jo iščete.

Prlekija-on.net, petek, 7. avgust 2020 ob 19:386
Na plaži v Ankaranu

Na plaži v Ankaranu

V zadnjih tednih v večini medijev lahko beremo, da je slovenska obala oblegana s strani, predvsem domačih turistov, ki "hodijo eden po drugem". Mi smo stanje preverili na eni izmed ankaranskih plaž pri enem največjih obmorskih kampov pri nas, na višku sezone v drugi polovici julija in najbolj vročem letošnjem julijskem tednu. Po našem videnju obiskovalcev ni bilo nič več, kot prejšnja leta, le struktura le-teh se je spremenila v prid slovenskim turistom, predvsem zaradi koriščenja turističnih bonov.

Na plaži smo vsak dan brez težav našli prostor v senci in odmik od drugih obiskovalcev na priporočenih 1,5 metra ter v morju na priporočenih 2 metra. V morju tudi nikoli ni bilo gneče, brez težav so kopalci lahko med sabo bili odmaknjeni deset metrov ali več. Več ljudi je sicer bilo ob koncih tedna, a še vedno je bilo več kot dovolj prostora za vse, tako na plaži kot v morju.

Gnečo na plažah pa seveda najdete povsod, če jo iščete. Nekatere priljubljene plaže so bolj obljudene kot druge. A kljub majhni slovenski obali, se vedno lahko najde prostor, kjer boste praktično sami.

Vse fotografije so nastale med 18. in 25. julijem, med 10. in 17. uro.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija