Najboljši prleški videospot po vašem izboru je Jurka, šmarnica, klinton

Največ glasov ste namenili videospotu Ansambel Štrk - Jurka, šmarnica, klinton

Dejan Razlag, sreda, 23. marec 2011 ob 22:1419
Jurka, šmarnica, klinton

Jurka, šmarnica, klinton

Od 10. do 20. marca ste na našem portalu lahko glasovali, kateri videospot domačega izvajalca vam je najbolj všeč. Največ glasov, 62 od 160 (39%) je prejel videospot Ansambel Štrk - Jurka, šmarnica, klinton. Predstavljenih je bilo deset videospotov prleških izvajalcev, ki imajo živo sliko in so na ogled na priljubljenem video portalu YouTube.

Zastopani so bili aktivni kot tudi neaktivni izvajalci vseh zvrsti ter novejši in tudi starejši videospoti.

Tukaj si lahko ogledate vse videospote, ki so bili na voljo za glasovanje, spodaj pa si lahko ogledate zmagovalni videospot.

Avtor besedila pesmi je pesnik Marko Kočar, avtor melodije Milan Lebar, avtor in režiser videospota pa Roman Marič (Pepek z brega).


zobl sreda, 23. marec 2011 ob 23:48

Meni je videošpot scenski, gda se pepek z brega notri v polovjoki kople!

To ja To ja To ja

zobl sreda, 23. marec 2011 ob 23:49

ups to sen zajeba, to je blo f kunštnih prlekih, samo se spotin ka je blo pot totimi brejdami kere so tu v videšpotu

MILAN četrtek, 24. marec 2011 ob 07:30

To ja sigurno je to eden bojših videospotof kej je bilo nareto v Prlekiji To ja

TUNČEK četrtek, 24. marec 2011 ob 08:05

Pepek, če van uspe napraviti še eden bor malo podoben in tak dober videospot ste provi majstri. Samo hvola van gre, ka ste perfektno pretstavili našo lübleno Prlekijo.

Najbrš je pa resen, da je skoro nemogoče napraviti še enkrat neke tak izvirnega in dobrega. Bravo !!! To ja Ploskač Aplavz

Pepek z brega četrtek, 24. marec 2011 ob 16:23

Nasmeh Nasmeh
Bog ti ploti Tunček...
Po odzivi sodeč (pa ne samo tü), nan je resen grotalo. Je pa tak, ka je nobena stvor ne tak dobra, ka nebi mogla biti še bojša. Či je dobro desedilo, prijetna muzika in provi lidje polek, se do marsikej napraviti - tüdi brez akademske izobrazbe in gore penez.

Ideje še so, odlična besedila tüdi, muzika, kera gre v vüho glih tak.... Glih gnes je opola odločitef, ka boma z Milanon kušala še eno zadevo napraviti. Takšo provo - Prleško.... mogoče bode nama grotalo To ja To ja

TUNČEK petek, 25. marec 2011 ob 07:54

Pepek, dosta uspeha vama želin. Ploskač

zobl sobota, 26. marec 2011 ob 17:07

Bravo Pepek!! To ja Ploskač

Legionar nedelja, 27. marec 2011 ob 20:29

No ja...

Legionar nedelja, 27. marec 2011 ob 20:35

Zej pa bon še jaz poveda ke si mislin o toten spoti, pa upam ka nede što zamera. Tüdi Pepek provi, ka pove ke si misli, pa mislin ka je tak prav. Toti videospot sicer paše kcoj k komadi, pa k tematiki. Samo nas Prleke vse vküper še enkrat več predstovla kak ene napol pismene bebčeke pa pijančke. Dosti vas tü gori tak rade poudarja , kak ste ponosni ka ste Prleki pa podobno, po drügi stroni pa kda človik to gleja, dobi občütek, ka smo sami norčeki pa lumpi.
Taka mislin ka smo Prleki sposobni biti znoni tüdi po drügih stvareh, pa ka se jih tüdi predstovlati do na malo drgačen način kak tak. Z drügimi besedami, med Gruntovčani pa med ten ke vidimo v toten spoti, nega nekše veke razlike. Kul

zobl nedelja, 27. marec 2011 ob 20:56

Legjonar, ve Pepek z brega predstovla son sebe. Ne ven od kod tebi zej trditef ka je on zaj predstavnik Prlekije? Res je ka človik je s Prlekije, ne nucaš pa se zaj ti z jin poistovetiti. Fsakši mo svoje veselje. To ka neše doživla predstavitef Prlekof kak napol pismenih bebčkof pa pijoncof kak si napisa, či pa drugi niše nič ne predstovla nigi. Vupamo lehko ka še Prleški Simon naredi kakšo karjero pa ka de predstovla še on Prlekijo na svoj način.
Več jih predstovla bojše je. Jaaa Kul

To z Gruntovčani je kompliment, ki tisto je bila redno dobra tv serija v Jugoslaviji, pa s totin šurcon,klobukon pa bataših bi smehe dela z Dudekon.

Legionar nedelja, 27. marec 2011 ob 21:01

Zobl, jaz gučini o spoti, ne o Pepeki. Pomežik

zobl nedelja, 27. marec 2011 ob 21:03

Pa dobro , f videšpoti nastople Pepek , pomeni ka gučiš o jen, ne gučiš od Pahora al pa Janše a,ali ?

Legionar nedelja, 27. marec 2011 ob 21:08

Gočin o videošpoti, što pa nastopa v jen, pa me ne briga.

Pepek z brega nedelja, 27. marec 2011 ob 22:12

Mislec Mislec
Hja....
Ven moš praf, drogi moj Legionar. Toti videospot je tak naprovleni, ka nas kože s tote strani.... tak pa guči tüdi besedilo pesmi.
To, ka pa bi s ten metali slabo lüč na kompletno Prlekijo in fse prleke, pa po mojen ne drži. Či tak glejamo na tote riči, te bon jas tebe pita, v kakši lüči nas predstovla parada zumbijof, ali kak se že reče temi, ali pa rečmo kej drügega. Po tvoji logiki, bi te fsi Prleki bili nekše pošasti...
Či bi šteli Prleke predstaviti, kak joko pametne in olikane in razgledane lidi, te bi mogli posneti videospot kak lidje sidijo v knižnici, hodijo po ulici in lepo pozdrovlajo eden ovega..... Ali moš mogoče kakši drügi predlog?
Verjen, ka bi se da na toto isto besedilo napraviti tüdi drgočiši spot. Jas sen pač napisa takši scenarj, kak se mi je zdeja dober, Štrki pa so se strinjali s tan...
Pa nesen v nobenen primeri užaljeni... samo sen ti odgovorja kej mislin. Či pa bode se mi ponüdila prilika napraviti videospot na kakšo drügo temo, f keri bodo Prleki vün vidli malo drgačik, bon se z veseljon sprava fcoj.

Legionar nedelja, 27. marec 2011 ob 22:35

Pepek, o paradi zombijov sen že poveda svoje mišleje, takak tü. Pomežik Pa vüpa ka si resen ne užaljeni, ker je ne blo tak mišljeno, v bistvi sen bole misla prestovlaje Prlekije na splošno, kak to radi delamo. Vse preveč se radi predstovlamo kak eni 'dudeki', pa premalo kak nešče z dobro kulinariko pa tüdi obilico znonih rojakov (domoljubov, športnikov, jezikoslovcov, politikov itd.). Drgačik povedano, mislin ka se premalo promoveramo po toti stroni. Pa ne mislin tü na nekšo finočo pa podobno, ampak na to, ka nas je ne sama pijača pa šürci pa šmarnica, ampak ka smo tüdi v čen drügen dobri, pa poleg tega ponosni pa pokončni lidje. Pomežik

Dejan nedelja, 27. marec 2011 ob 22:52

V takšnih stvareh, videospotih, raznih videih Künštnih, itd. se pač Prlekija pa recimo guč predstovla s tiste malo na hece strani. Pa tega lidje zej nemrejo tak resno jemati, ka bi se zaradi enega takšega videospota mislilo, ka smo pa zej vsi Prleki takši.

Za tisto stron predstavitve Prlekije glede kulinarike, turizma, športa, lidi nasploh, itd. pa mamo drüge ustanove, ki nas predstovlajo v sveti s tote strani. Kak pa se to v resnici izvaja pa promovera pa je že drügo.

Legionar nedelja, 27. marec 2011 ob 23:06

Ja, nekej resnice je tüdi v ten, ke si napisa. Vüpan ka je ne blo preveč negativno vzeto to ke sen napisa, samo sen izkoristja priliko, pa malo tüdi na drüge vode temo napela, pa celo malo off-topic. Sicer pa bi blo bojše ka o ten debateramo v kakši drügi temi, či je pač toti video 'zmoga' te čestitke. Pomežik

Pepek z brega nedelja, 27. marec 2011 ob 23:08

Nesen užaljeni - niti nejmeje.
Tak kak provi Dejan.... fsakši delamo svoje stvari (med den tüdi predstovlamo Prlekijo) in to tak kak jih nebole znomo in vemo. Jas z mojin likon Pepeka z brega pač na takši način, kak je tü pokozani, ustvarjalci Grossmanovega festivala s filmi, Orfej s petjon, vinogradniki z vinon.... so pa med nami tüdi takši, ki naredijo premalo, ali pa nejč nič.
Meni je tüdi marsikej ne po voli... sploh modernejše stvari - sen pač že teko star, ka mi to ne gre v glavo. Dostikrot poven kakšo stvor, tak kak si ti poveda in praf je tak. Nafsezodjo se zato tü gori drüžimo, ka eden ovemi kej povemo. To pa pomeni, ka se te tüdi poslüšati moremo.

Lady torek, 29. marec 2011 ob 14:32

Legionar, da te malo razveselim... Prav ta vikend bodo Štrki snemali videospot za novo pesem. Snemanje bo potekalo v Prlekiji in tako kot si sam predlagal - predstavila se bo naša prleška kultura, natančneje - nastopili bodo folkloristi iz Babinec, drugo naj ostane skrivnost. Upam, da ti bo ta spot bolj všeč Kul

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Glasba in film