Slovenski oskar za embalažo 2020 tudi za Luxury Black Bottle Oljarne Kocbek

Luxury Black Bottle je plod slovenskega znanja, izdelana v steklarni Hrastnik na podlagi potreb zahtevnejšim trgom in njihovim kupcem predstaviti ekskluzivni, unikatni, luksuzni izdelek s prepričljivo oblikovalsko zgodbo, vsebino in embalažo.

Prlekija-on.net, petek, 18. september 2020 ob 19:42
Luxury Black Bottle, foto: Mediaspeed

Luxury Black Bottle, foto: Mediaspeed

V Gornji Radgoni je v organizaciji Pomurskega sejma in pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije potekalo strokovno ocenjevanje 38. slovenski oskar za embalažo 2020. Na natečaju je sodelovalo 9 prijaviteljev z 18 modeli embalaže. Ocenila jih je strokovna žirija v sestavi: prof. Vladimir Pezdirc, univ. dipl. obl., (predsednik) ter člana žirije oblikovalec Jani Bavčer in dr. Gregor Radonjič, profesor in predstojnik Katedre za tehnologijo in podjetniško varstvo okolja Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.

Žirija je skladno s pravilnikom natečaja sprejela odločitev, da v ožji krog za najvišjo nagrado nominira osem modelov embalaže, med osmimi nominiranimi izdelki pa je žirija za najvišja priznanja izbrala tri.

Gregor Žakelj in Gorazd Kocbek

Luksuzna polnitev prleškega bučnega olja, ki je s svojo zgodbo prepričala arabski svet


Plod slovenskega znanja

Med prvimi tremi je tudi Luxury Black Bottle Oljarne Kocbek, Gorazd Kocbek, s.p. Luxury Black Bottle je plod slovenskega znanja, izdelana v steklarni Hrastnik na podlagi potreb zahtevnejšim trgom in njihovim kupcem predstaviti ekskluzivni, unikatni, luksuzni izdelek s prepričljivo oblikovalsko zgodbo, vsebino in embalažo. Vsaka steklenica je ročno pihana v Steklarni Hrastnik iz najčistejšega stekla, brez primesi težkih kovin (kristal - kot prestižna steklovina vsebuje 30% svinca o.p.) in postavljena v škatlo iz starega stoletnega hrastovega lesa. Njihovo steklo je najbolj neoporečno za živilo, v tem primeru bučno olje, katerega shranitev je najprimernejša v stekleni temni embalaži. Polnitev steklenice je ekološko bučno olje narejeno iz prebranih in sortiranih bučnih semen avtohtone sorte, ki so zrasla še na neokrnjeni zemlji v okolici oljarne Kocbek. Prečiščena semena sortirajo in jih zmeljejo na mlin s pravimi kamni, katere so pri Kocbekovih začeli uporabljati že pred 89 leti. Ideja in design je plod Agencije VBG Gregor Žakelj.

"Že tretjo generacijo od leta 1929 družina Kocbek prideluje bučno olje izjemne, vrhunske kvalitete, ki je našlo svoje mesto v najboljših restavracijah po celotnem svetu. Moč tradicije in izredno kvaliteto bučnega olja Kocbek je prepoznal tudi oblikovalec Gregor Žakelj ter ustvaril čudovit preplet in sozvočje vsebine in njenega ovoja. Oblikovna zasnova steklenice in pipete s svojo podobo in izraznostjo dopolnjuje izredno kvaliteto olja in ga umešča v najvišji razred posebnih in enkratnih kulinaričnih doživetij," se glasi obrazložitev žirije.

Med prvimi tremi sta bila še Reusable e-com box (DS Smith Sslovenija D.O.O., Miha Krnc) in Airless plus,100% reciklabilna brezzračna embalaža (Plastika Virant d.o.o., Matic Virant).

Priznanja 38. odprtega natečaja Slovenski oskar za embalažo, 41. mednarodnega ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov, 34. mednarodnega ocenjevanja mleka in mlečnih izdelkov ter 24. mednarodnega ocenjevanja sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod bodo podeljena v petek, 25. septembra 2020 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni, s pričetkom ob 14.00 uri. Sodelujoči in nagrajeni embalažni izdelki bodo tudi razstavljeni.

Slovenski oskar
Tri najboljše embalaže, foto: Pomurski sejem


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo