Razprodana čudovita koncerta Ansambla Saša Avsenika pred Puhovim muzejem v Sakušaku

Ansambel še v teh krajih ni nastopal, so pa davnega leta 1985 na koncertu v Juršincih nastopili njihovi predhodniki Ansambel bratov Avsenik.

Ivan Trunk, torek, 6. oktober 2020 ob 08:52
Ansambel Saša Avsenika v Sakušaku

Ansambel Saša Avsenika v Sakušaku

Kulturno umetniško društvo (KUD) dr. Anton Slodnjak in Ansambel Saša Avsenik sta v nedeljo, 27. septembra, pred Puhovim muzejem v Sakušaku, priredila dva razprodana čudovita koncerta Ansambla Saše Avsenika. Zardi koronavirusa je bilo število obiskovalcev omejeno na 150 ljudi, zato sta bila organizirana dva koncerta, eden ob 15. uri, drugi pa ob 18. uri in sta bila oba razprodana. Ansambel je na koncertu igral svoje skladbe in najbolj priljubljene skladbe Ansambla bratov Avsenik. Na frejtonarici sta nastopila njihova nova pevka Lucija Selak, zaigrali so nekaj skladb Lojzeta Slaka, in Aleš Jurman, sicer basist v ansamblu, so pa zaigrali nekaj melodij Franca Miheliča.

Ansambel Saše Avsenika še v teh krajih ni nastopal, letos bi nastopal na Oktoberfešti v Juršincih, vendar je zaradi razmer letos odpovedana. So pa davnega leta 1985 na koncertu v Juršincih nastopili njihovi predhodniki Ansambel bratov Avsenik.

Sašo Avsenik nam je v pogovoru povedal, da so letos zaradi koronavirusa odpadli številni veliki koncerti in veselice v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji in drugod v tujini, na leto so imeli več kot 160 nastopov, zaradi česar so letos utrpeli veliko finančno škodo. Zaradi tega so spremenili način nastopanja, ker so jim nastopi pred veliko publike odpadli, so začeli prirejati koncerte do 150 obiskovalcev in jih poimenovali Intimno. To pomeni, da igrajo za manjši krog ljudi v bolj intimni družbi, brez ozvočenja glasbil, zaradi česar je koncert bolj akustičen.

V prostem času, ko Sašo ni na odru, posveča največ časa svoji mladi družini, svoji ženi in hčerki. Zaupal nam je tudi, da oktobra pričakuje še rojstvo druge hčerkice. Drugače pa še svoj prosti čas namenja učenju kitare in klavirja, rad gre na sprehode in v hribe, na kolo ter teče na vrh Sv. Petra in med polji.

Ans. Saša Avsenika INTIMNO med čudovitimi jesenskimi vinogradi

Čudoviti jesenski vinogradi Prlekije, očarljiva Puhova domačija, prijazni ljudje in večne Avsenikove viže! Hvala Juršinci! In kje bo letos še zapela harmonika? Najavljamo še zadnje koncertne termine v sklopu turneje INTIMNO:

Objavil/a Sašo Avsenik dne Sreda, 30. september 2020


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno