Naj prostovoljec v starostni skupini 30 ali več let je postal Zvonko Polanič

Zvonko deluje v okviru mladinskega centra in gasilskega društva kot organizator prostovoljstva, ki uspešno mobilizira mlade za prostovoljsko delo in ima ogromno inovativnih idej, s čimer v prakso vnaša tudi medgeneracijsko sodelovanje.

Prlekija-on.net, petek, 27. november 2020 ob 08:39
Zvonko Polanič

Zvonko Polanič

V četrtek, 26. novembra, je Mladinski svet Slovenije na spletu objavil rezultate natečaja Prostovoljec leta, ki se je letos odvijal v prav posebnih okoliščinah. Običajno je razglasitev nagrajencev oz. izbranih prejemnikov nazivov potekala junija v obliki velike prireditve na Brdu pri Kranju, kjer je prostovoljce vsako leto gostil častni pokrovitelj natečaja predsednik RS Borut Pahor. Prireditev so nameravali v takšni obliki izvesti tudi letos, ko jim je to preprečil vsem znani virus in čakanje na boljši čas za izvedbo prireditve se ni izšlo. Jeseni so zato z nekaterimi izbranimi prostovoljkami, prostovoljci in organizacijami posneli prispevke. Prav tako sta z nami svoje misli in želje ob razglasitvi delila predsednik RS Borut Pahor in predsednica MSS Anja Fortuna.

V natečaj je letos prispelo 177 prijav, od tega 128 za posameznike in 49 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

In Naj prostovoljec v starostni skupini 30 ali več let je postal Zvonko Polanič iz Cezanjevcev, in sicer na predlog Mladinskega centra Prlekije. Prostovoljec deluje v okviru mladinskega centra in gasilskega društva kot organizator prostovoljstva, ki uspešno mobilizira mlade za prostovoljsko delo in ima ogromno inovativnih idej, s čimer v prakso vnaša tudi medgeneracijsko sodelovanje.

Naj prostovoljec Zvonko Polanič

Naj prostovoljka v isti starostni skupini je postala Stanislava Žargar, in sicer na predlog Združenja gluhoslepih Slovenije Dlan. Najvišje priznanje za kolektivno prostovoljsko delo - naziv Naj prostovoljski projekt 2019 - je prejelo društvo Humanitarček, in sicer za #projektVida, Naj mladinski projekt za leto 2019 je postal Živa knjižnica - Ne sodi knjige po platnicah! v izvedbi Društva informacijski center Legebitra, posebno priznanje za projekt je prejelo Športno društvo Šentviška gora, in sicer za festival Gora rocka 2019.

Najmlajši (do 19 let) Naj prostovoljec je postal Kristjan Veber, in sicer na predlog Celjskega mladinskega centra, najmlajša Naj prostovoljka v isti starostni skupini je postala Nives Žlof Androjna, in sicer na predlog Slovenske filantropije. Naj prostovoljec v starostni skupini 20-29 let je postal Miha Ivanetič, in sicer na predlog Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Naj prostovoljka v isti starostni skupini je postala Blažka Tana Logar, in sicer na predlog Javnega zavoda Mladi zmaji.

Posebno priznanje za svoje prostovoljsko delo je prejela Anka Kolenc, in sicer na predlog Zavoda za razvoj zavesti - Družinskega gledališča Kolenc, Naj mladinska voditeljica leta 2019 pa je postala Mirjam Tolar, in sicer na predlog Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje