Bo pri nas snežilo ali deževalo?

Po napovedih kaže, da bodo na vzhodu padavine nekje na meji med dežjem in snegom. Arso pa opozarja, da bo ponekod na vzhodu Slovenije možna poledica.

Prlekija-on.net, torek, 1. december 2020 ob 18:20
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

Z decembrom se je pričela meteorološka zima, temperature so te dni pod lediščem, napovedan je tudi prvi sneg do nižin. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bo ponoči povsod pooblačilo, na jugu se bodo začele pojavljati padavine. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugje pa snežilo. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 3 °C.

V sredo bo oblačno. Rahle padavine se bodo čez dan razširile nad večji del države, v notranjosti bo snežilo. Na Primorskem bo pihala okrepljena burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, da bo v sredo zvečer in v noči na četrtek na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije možen pojav poledice in žledu. V četrtek bo poledica možna tudi ponekod na vzhodu Slovenije.

Ob največjem sneženju so običajno na terenu vse razpoložljive ekipe

Kako so cestne službe letos pripravljene na zimske razmere?


V noči na četrtek bo v notranjosti snežilo, na jugozahodu pa bo deževalo. V četrtek bodo padavine oslabele in dopoldne na zahodu tudi ponehale. Ponekod na vzhodu bo sneg prešel v dež.

V petek bo pretežno oblačno, na zahodu se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo.

Konec tedna na vzhodu deloma sončno in suho ter topleje

V soboto bo na zahodu oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja se bo postopno dvignila nad 1500 m. Na vzhodu pa deloma sončno in suho. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Topleje bo.

Po napovedih tako kaže, da bodo na vzhodu padavine nekje na meji med dežjem in snegom. Še pred dnevi so bile napovedi, da bo pri nas zapadlo okoli 6 cm snega, sedaj je ta napoved 2,5 cm. In tudi če bo snežilo, se sneg najverjetneje ne bo obdržal dlje kot kakšen dan.

Napoved vremena
Vremenska napoved za ta teden, vir: Accuweather
Napoved vremena
Vremenska napoved za četrtek, 3. decembra, vir: Accuweather
Sneg v Prlekiji

Kdaj lahko pričakujemo prvi sneg? Po napovedih kmalu.




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava