V Ormožu se bo obstoječe semaforizirano križišče preuredilo v krožišče

V okviru del bodo urejene tudi površine za pešce in kolesarje, odvodnjavanje, komunalni vodi in prometna signalizacija ter oprema.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. december 2020 ob 17:29
Križišče v Ormožu

Križišče v Ormožu

Na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) smo povprašali tudi glede gradnje krožišča v Ormožu na cesti G1-2/0398, 1313 Ormož - Središče ob Dravi. Gre sicer za križišče tik za naseljem, ena cesta vodi v mesto Ormož, ostale pa proti Ljutomeru, Središču ob Dravi ter na ormoško obvoznico. Zanimalo nas je, kdaj je predvidena gradnja, na kateri stopnji je trenutno ta projekt ter kaj vse se bo uredilo v sklopu tega projekta in kakšna je ocenjena vrednost del.

Iz DRSI so nam odgovorili, da je v sklopu projekta krožnega križišča v Ormožu, ki ga vodi DRSI, predvidena preureditev obstoječega semaforiziranega križišča v krožno križišče, s čimer se bo povečala pretočnost prometa. "V okviru del bodo urejene tudi površine za pešce in kolesarje, odvodnjavanje, komunalni vodi in prometna signalizacija in oprema," so dodali.

Na mestu sedanjega križišča se bo uredilo krožišče

Znan je okvirni datum, kdaj bomo v Ljutomeru dobili novo štirikrako krožno križišče


Krožišče Ormož

Vrednosti gradbenih del znaša 560.000 evrov

"Projekt za izvedbo (PZI) krožnega križišča je izdelan in recenziran. Pričeli so se postopki za pridobitev potrebnih zemljišč. V kolikor bodo pridobljena vsa potrebna zemljišča bi Direkcija s postopkom javnega naročila za izbiro izvajalca gradbenih del lahko pričela predvidoma v drugi polovici leta 2021," so še nam pojasnili ter dodali, da projektantska ocena vrednosti gradbenih del znaša 560.000 evrov.

Leta 2017 so sicer v Ormožu zgradili prvo krožno križišče, ki ni bilo prvo samo v Ormožu, pač pa tudi na celotnem območju Upravne enote Ormož, ki obsega občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

Gradnja krožišča Ormož - Grad

Prvo mini krožno križišče v Ormožu odprto za promet




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo