Denis ulovil »enookega« 16-kilogramskega krapa

Denis Horvat je ulovil krapa, ki ima samo eno oko.

Prlekija-on.net, petek, 5. februar 2021 ob 13:58
16 kg krap

16 kg krap

Ribič Denis Horvat doma iz Odrancev se je pred dnevi podal na ribolov. Ustavil se je ob obrežju ribnika Male grabe v Turnišču, si pripravil ves ribiški pribor, od ribške palice do različnih vab. Ko je vrgel trnek z vabo je čakal in čakal in naenkrat je zaslutil, da se v vodi nekaj »premika«. Ko je ulov s palico potegnil na površje je ob velikem presenečenju spoznal, da je ulovil 16 kg krapa, ki je v dolžino meril 90 cm. V tem ribniku v Turnišču se namreč izvaja komercialni ribolov, kajti gre za enega najbolj urejenih ribnikov na območju Ribiške družine Lendava. Ribiči v tem ribniku namreč lovijo ribe z načelom ujemi - spusti.

Denis nam je ob tem svojem ulovu krapa v Turnišču povedal, da je bil ta krap že kar nekaj krat ulovljen in vedno spuščen v vodo. Krap je namreč slep na eno oko, zato so ga poimenovali kar enooki krap. Ribiči se ob tem sprašujejo, kako neki ima samo eno oko, če je morda tako prišel na svet ali se je ponesrečil nekje v vodi, ali pa je morda temu botrovala človeška roka.

Ribiča Denisa ribolov zelo veseli. Že kot kratkohlačnik je hodil na ribolov in vsakokrat se mu je nasmehnila ribiška sreča. Tako je ribič že kar nekaj let. Je član Ribiške družine Lendava. Na ribolov se najraje poda v ribnik Male grabe v Turnišču in v gramoznice v Nedelici, Gomilici in v bližnji okolici. Zaupal nam je še, da je, od kar se z ribolovom ukvarja predvsem ljubiteljsko, ujel že kar nekaj rib krapov - kapitalcev, med njimi je bil krap, ki je bil težak 19 kg.

Jože Žerdin



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava