Na prvi pomladni dan nas je pobelil sneg

V naslednjih dneh bo povečini sončno, a hladno in vetrovno.

Prlekija-on.net, sobota, 20. marec 2021 ob 12:03
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

V soboto, 20. marca, je nastopilo pomladansko enakonočje in s tem pričetek koledarske pomladi. A trenutno še vreme ni nič kaj pomladno, v Prlekiji pa smo se ponekod prebudili v zasneženo jutro, v višjih legah je snega zapadlo do okoli 3 cm.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo popoldne na Primorskem precej jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo snežne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 10 °C.

Babje pšeno v Ljutomeru

Zajela nas je ploha. Vmes tudi padavine, ki niso tako pogoste.


V nedeljo bo povečini sončno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, v alpskih dolinah do -10, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 12 °C.

V ponedeljek in torek bo deloma sončno, a hladno in vetrovno. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Po napovedih bo pri nas topleje proti konca tedna, ko bi se temperature lahko povzpele do blizu 20 °C.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava