Vlada razrešila predstavnike sveta javnega zdravstvenega zavoda UKC Maribor in imenovala nove

Razrešitev članov je v skladu z določbami Protokola o izbiri kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetih javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, ki določajo, da se predstavnika ustanovitelja v svetu javnih zdravstvenih zavodov lahko razreši na željo predstavnika ustanovitelja ali na predlog ministra.

Prlekija-on.net, sobota, 27. marec 2021 ob 08:121
UKC Maribor

UKC Maribor

Vlada je na 192. dopisni seji razrešila dosedanje predstavnike in imenovala nove predstavnike sveta javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

V svetu javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni klinični center Maribor je vlada kot predstavnike ustanovitelja razrešila dosedanje člane Jožeta Šabedra, Stanislava Natererarja in Srečka Felixa Kropeta.

V Svet javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni klinični center Maribor je za preostanek mandata, do 4. 9. 2021, za predstavnike ustanovitelja imenovala Kazimirja Miksića, Federica Victorja Potočnika ter Simona Trpina.

"Razrešitev članov je v skladu z določbami Protokola o izbiri kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetih javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, ki določajo, da se predstavnika ustanovitelja v svetu javnih zdravstvenih zavodov lahko razreši na željo predstavnika ustanovitelja ali na predlog ministra," ob tem sporočajo.

Imenovani kandidati za nove člane izpolnjujejo pogoje za imenovanje predstavnikov ustanovitelja v svet zavoda.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo