Dosegli sporazum v zvezi z zaprtjem tovarne Safilo v Ormožu

Kot so pojasnili, sporazum zajema višje odpravnine, višji regres za letni dopust, dodatna izplačila za zaposlene v skladu z dogovorjenimi socialnimi merili in jubilejne nagrade zaposlenim, ki jih drugače ne bi prejeli.

Prlekija-on.net, četrtek, 15. april 2021 ob 16:25
Safilo Ormož

Safilo Ormož

Iz podjetja Safilo so sporočili, da so s sindikati in svetom delavcev dosegli sporazum, glede zaprtja proizvodnega obrata Ormož junija letos. Kot so pojasnili, sporazum zajema višje odpravnine, višji regres za letni dopust, dodatna izplačila za zaposlene v skladu z dogovorjenimi socialnimi merili in jubilejne nagrade zaposlenim, ki jih drugače ne bi prejeli. Sporočajo še, da se je Safilo odpovedal svojim zahtevkom na podlagi odločbe Višjega delovnega in socialnega sodišča do invalidov.

Angelo Trocchia, izvršni direktor skupine Safilo, je pojasnil, da je dosežen sporazum "del naše širše strategije, katere cilj je zagotoviti trdno in trajnostno prihodnost Skupine Safilo". Dodal je še, da se zahvaljuje sindikatom, ki so na konstruktiven način sodelovali pri doseganju sporazuma, katerega cilj je minimalizirati socialni vpliv te težke odločitve in slovenskim institucijam, s katerimi so vzpostavili pregleden in konstruktiven dialog.

Safilo Ormož

Tovarna Safilo v Ormožu zapira vrata, brez dela bo ostalo 557 delavcev


Zdravko Počivalšek je obiskal Ormož

Minister Počivalšek v Ormožu: Borili se bomo za vsako delovno mesto, še posebej na periferiji.




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo