»Mati, država - žalostna sem. Družba Slovencljev - razočarala si me.«

Smo res postali družba »foušije«, kjer je človek človeku volk? Zapis aktivistke, predsednice društva Humanitarček o 83-letni ženici, ki jo je nekdo prijavil, da nezakonito prodaja zelenjavo...

Prlekija-on.net, torek, 11. maj 2021 ob 19:453

Lanska Slovenka leta, nevrologinja in aktivistka, predsednica društva Humanitarček Ninna Kozorog, je na Facebook omrežju delila zgodbo, ki se zdi neverjetna, a v današnjem krutem svetu še kako resnična. "Mati, država - žalostna sem. Družba Slovencljev - razočarala si me. Ne eno in ne drugo ni prvič - verjetno tudi ne zadnjič. A vedno nižje pada naša družba," je pričela zapis, kjer je opisala zgodbo "Ane", pri kateri kupuje lokalno hrano. A 83-letno ženico, ki si s tem zasluži kakšen evro, je nekdo prijavil: "Sosedje so prijavili, da nezakonito prodaja zelenjavo. Da nima prijavljene dejavnosti. Da ne prijavi davčni. Da je to delo na črno. Da je to utaja davkov," piše.

Celotno zgodbo si lahko preberete spodaj.

Mati, država - žalostna sem. Družba Slovencljev - razočarala si me. Ne eno in ne drugo ni prvic - verjetno tudi ne...

Objavil/a Nan Ninn Kozorog dne Torek, 11. maj 2021

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija