Epidemija podaljšana, sproščajo pa se omejitve za kulturne in športne dogodke, dovoljeno je zbiranje do 50 ljudi

Nekateri ukrepi se sproščajo tudi v gostinstvu in turizmu, kjer se odpirajo kampi, ki bodo lahko 70-odstotno zasedeni, svoja vrata odpirajo igralnice, gostinski lokali bodo lahko obratovali med 5. in 22. uro.

Prlekija-on.net, sreda, 12. maj 2021 ob 19:54
Po novem je dovoljeno zbiranje do 50 ljudi

Po novem je dovoljeno zbiranje do 50 ljudi

Vlada je na današnji seji podaljšala epidemijo še za trideset dni, sproščajo pa se omejitve za kulturne in športne dogodke. Pogoj za udeležbo le-teh je negativni izvid testa, dokazilo o prebolelosti ali cepljenosti. Sedišča bodo lahko zasedena 50-odstotno, v primeru stojišč pa je pogoj 10 kvadratnih metrov na obiskovalca, če dogodek poteka na prostem, in 20 kvadratnih metrov, če poteka v zaprtem prostoru.

Nekateri ukrepi se sproščajo tudi v gostinstvu in turizmu, kjer se odpirajo kampi, ki bodo lahko 70-odstotno zasedeni, svoja vrata odpirajo igralnice, gostinski lokali bodo lahko obratovali med 5. in 22. uro, za isto mizo pa bodo lahko sedeli tudi več kot štirje ljudje, če gre za ljudi iz istega gospodinjstva in so med njimi otroci.

Po novem je dovoljeno zbiranje do 50 ljudi. Ker so izpolnjeni pogoji za prehod v rumeno fazo, bodo srednje šole in fakultete pričele delovati brez omejitev v skladu z navodili NIJZ-ja.

Ob vstopu v Slovenijo iz držav na rdečem seznamu je znova potrebna obvezna 10-dnevna karantena, ki jo je po petih dneh mogoče prekiniti z negativnim PCR testom.

Sproščanje vseh športnih tekmovanj

Dovoljena vsa športna tekmovanja in prisotnost gledalcev na tekmovanjih




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija