V kombiniranem vozilu prevažal 30 tujcev

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil v opisani skupini tujcev tudi 31-letni državljan Pakistana, ki je član hudodelske združbe in je bil zadolžen za to, da je tujce peš, nezakonito, spravil čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo.

Prlekija-on.net, petek, 14. maj 2021 ob 14:17
Tujci so se nahajali v tovornem delu vozila, foto: PP Podlehnik

Tujci so se nahajali v tovornem delu vozila, foto: PP Podlehnik

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v četrtek v jutranjih urah na območju Podlehnika zaustavili voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, 20-letnega državljana Ukrajine, ki je v tovornem delu vozila prevažal 30 tujcev, po 15 državljanov Bangladeša in Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo in prebivanje v njej.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil v opisani skupini tujcev tudi 31-letni državljan Pakistana, ki je član hudodelske združbe in je bil zadolžen za to, da je tujce peš, nezakonito, spravil čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Oba osumljenca sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil sodno pridržanje.

Za ostalih 30 tujcev potekajo postopki za vrnitev hrvaškim varnostnim organom.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika