Iščejo krajevno sladico. Prijavite se!

V Sveti Trojici v Slovenskih goricah so razpisali natečaj za krajevno sladico. Prijavite se!

Aleksandra Papež, ponedeljek, 17. maj 2021 ob 10:54
Iščejo krajevno sladico

Iščejo krajevno sladico

Nuša Fekonja, domačinka iz Svete Trojice, v okviru svojega diplomskega dela Priprava natečaja za izbor krajevne sladice Svete Trojice na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem pripravlja natečaj, na katerem bo izbrana krajevna sladica Svete Trojice.

Natečaj skupaj z Nušo koordinira Zavod za turizem Sveta Trojica in bo konec maja izveden v sklopu večdnevnega dogajanja - TrojicaFesta. »Ker se ljubiteljsko ukvarjam s peko slaščic, sem v projektni dogodek, na katerem sloni moje diplomsko delo, želela vključiti slaščice in obenem svoj domači kraj. O tem sem govorila z županom občine Sv. Trojica, Davidom Klobaso, ki mi je zaupal, da je njegova želja, da bi naš kraj imel krajevno sladico. Moja mentorica, Mojca Polak, se je z izbrano temo strinjala in tako je nastala ideja o natečaju za krajevno sladico.« nam je o nastanku natečaja povedala Nuša.

Na natečaj se lahko poleg ljubiteljev peke, kmečkih gospodinj, slaščičarjev itd., prijavijo tudi pravne osebe. »Sladica naj poudarja dediščino in kulturo kraja. Naj bo primerna za hladno postrežbo. Mora slediti izvirni izbiri sestavin in unikatni obliki. Teža sladice naj bo med 40 in 120 gramov. Za postrežbo sladice je potrebno izbrati lično ekološko embalažo.« so organizatorji zapisali v pravilih. Več informacij o natečaju in prijavnico najdete na www.svetatrojica.si.

Rok za oddajo receptov je 23. maj. Ocenjevalo pa jih bo šest članov komisije - Mojca Polak, David Klobasa, Tanja Arih Korošec, Mojca Trnoves, Helena Cvikl in Karim Merdjadi. Zmagovalca bodo razglasili 30. maja, prejel pa bo tudi 500 evrov denarne nagrade. Po tem dogodku bo recept za sladico last občine in se bo predstavljal ter tržil kot krajevna sladica. Izbrana sladica se bo postavila ob bok tradicionalne slovenjegoriške gibanice.

»Nagovarjam vse, ki radi pečejo in ustvarjajo sladice, da se opogumijo in prijavijo na natečaj.« našim bralcem sporoča Nuša Fekonja.

Lokalna sladica



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo