Evropska sredstva za širitev Poslovne cone Ljutomer

Za milijon evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Ljutomer v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 355.000 evrov.

Prlekija-on.net, sreda, 19. maj 2021 ob 19:21
Ljutomer

Ljutomer

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so odobrili evropska sredstva za projekt »Širitev Poslovne cone Ljutomer«. Za milijon evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Ljutomer v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 355.000 evrov.

V okviru projekta bo Občina Ljutomer v poslovni coni zgradila cestno omrežje z enostranskim hodnikom za pešce, vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo ter javno razsvetljavo. S tem se bo povečala ponudba ustreznih, prometno dostopnih in komunalno opremljenih zemljišč za opravljanje proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti.

Občina bo z naložbo povečala dodano vrednost malih in srednje velikih podjetij ter dosegla občinske cilje, med njimi gospodarsko rast in spodbujanje nastajanja novih delovnih mest.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo