Vsak zadnji petek v mesecu vabijo na Jürjovško tržnico v Sv. Jurij ob Ščavnici

Z organizacijo tržnice želijo prispevati h krepitvi zavedanja o pomenu potrošnje lokalno pridelane hrane med občani.

Branko Košti, nedelja, 30. maj 2021 ob 13:25
Kmečka tržnica v Sv. Juriju ob Ščavnici

Kmečka tržnica v Sv. Juriju ob Ščavnici

Na prenovljenem parkirišču za nekdanjo posojilnico v Sv. Juriju ob Ščavnici, je v petek, 28. maja, v organizaciji turističnega društva potekala Jürjovška tržnica.

Z organizacijo tržnice želijo prispevati h krepitvi zavedanja o pomenu potrošnje lokalno pridelane hrane med občani, pridelovalcem kot ponudnikom pa nudijo podporno okolje za neposredno prodajo, razvoj in trženje produktov ter povezovanje in s tem vzpostavljajo pogoje za dodaten prihodek in ustvarjanje novih delovnih mest.

Obiskovalci tržnice so lahko izbirali med mesnimi izdelki kmetije Štelcar iz Kraljevcev, kmetija Roškar iz Kokolajnščaka je ponujala izdelke iz domačega kravjega mleka, ki so brez barvil, konzervansov ter brez GSO, sočne rdeče jagode so vabile k stojnici ekološke kmetije PeTiDa iz Kraljevcev, kmetija J.A.N.A. iz Dobrave je ponujala izdelke iz aronije in šipka, BeEko mlevske izdelke, testenine, olja in čokolade so ponujali na stojnici kmetije Paldauf iz Vučje vasi, svežo zelenjavo in sadike rož in zelenjavo so pripeljali znani pridelovalci zelenjave Maguševi iz Galušaka, najslajša pa je bila ponudba na stojnici čebelarja Antona Postružnika iz Selišč.

Za pogostitev in okrepčilo so na svoji stojnici poskrbeli organizatorji, prizadevni člani TD Sveti Jurij ob Ščavnici, ki vabijo na naslednje tržnice vsak zadnji petek v mesecu. Veseli bodo vašega obiska, če pridete kot ponudnik, potrošnik ali si želite druženja v prijetni družbi.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno