Turistično društvo Polenšak je na dan državnosti organiziralo košnjo na stari način s kosami

Letošnje košnje se je udeležilo veliko število koscev, med njimi je bil tudi poslanec Jožef Lenart.

Ivan Trunk, petek, 2. julij 2021 ob 12:56
Košnja na stari način

Košnja na stari način

Turistično društvo Polenšak je letos ob državnem prazniku, dnevu državnosti, 25. junija, organiziralo že 14. košnjo na starodavni način s kosami. Lani je ta košnja zaradi koronavirusa odpadla. Zjutraj pred peto uro so se kosci in grabljice zbrali pred turističnim domom na Polenšaku in po stari navadi popili kozarček žganega in se ob spremljavi mlade harmonikašice Doris Lajh odpravili na košnjo.

Letošnje košnje se je udeležilo veliko število koscev, med njimi je bil tudi poslanec Jožef Lenart. Kosili so okolico turističnega doma, nekdanje šole na Polenšaku in okolico njive, kjer imajo posejano pšenico, da si počistijo in uredijo okolico zaradi letošnjega praznika žetve. Med košnjo sta "gospodar in gospodinja" prinesla pijačo in Ocvirkovo pogačo, da se kosci malo okrepčajo in potem lažje kosijo. Na koncu košnje jim je kuharica pripravila pravi kmečki zajtrk, ajdove žgance in gobovo juho. Predsednik TD Polenšak Franc Kukovec pa je vsem udeležencem košnje izročil zahvale.

Po košnji so članice pekle še gibanice.

Peka prleških gibanic na Polenšaku

Ob dnevu državnosti članice TD Polenšak spekle 280 gibanic


Krožna vožnja Oltaimer Polenšak

Na ogled so postavili starodobnike društva Oltaimer Polenšak




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno