V vzhodni in jugovzhodni Sloveniji možna razlivanja hudourniških vodotokov

Do sobote zvečer lahko ob nalivih pade od 50 do 80 litrov dežja na m2, ob tem so možna razlivanja hudourniških vodotokov. Izdano je oranžno opozorilo.

Prlekija-on.net, sobota, 17. julij 2021 ob 11:30
Reke lahko narastejo

Reke lahko narastejo

Iz petka na soboto ponoči nas je zajel dež, ki bo vztrajal še v soboto in nedeljo. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v soboto popoldne oblačno s padavinami, deloma nevihtami, ki bodo pogostejše v vzhodnih in jugovzhodnih krajih. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.

V nedeljo bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, več jih bo v vzhodni polovici države. Pihal bo severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju do 21, najvišje dnevne od 24 do 27, na Primorskem do 31 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj v vzhodni in jugovzhodni Sloveniji lahko do sobote zvečer ob nalivih pade od 50 do 80 litrov dežja na m2, ob tem so možna razlivanja hudourniških vodotokov. Izdano je oranžno opozorilo.

Puščavski prah

Padavine iz ozračja sprale puščavski prah


Do ponedeljka zjutraj bo dež povsod ponehal, čez dan bo pretežno jasno. Tudi v torek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne pa bo v severnih krajih možna kakšna ploha in nevihta. Oba dneva bo še pihal šibak severovzhodni veter.

Oranžni alarm
Izdano je oranžno opozorilo, vir: Arso


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava