Na Dnevu čebelarjev razvili nov prapor in odprli visokotehnološki sejemski vzorčni čebelnjak

V okviru dogajanja so se zvrstili razglasitev in podelitev priznanj mednarodnega ocenjevanja medu in medenih pijač, razvitje prapora Čebelarske zveze društev Pomurja, strokovni posvet čebelarjev in odprtje visoko tehnološkega sejemskega vzorčnega čebelnjaka.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. avgust 2021 ob 09:40
Dan čebelarjev na sejmu AGRA

Dan čebelarjev na sejmu AGRA

Na sejmu AGRA v Gornji Radgoni je v nedeljo potekal Dan čebelarjev. V okviru dogajanja so se zvrstili razglasitev in podelitev priznanj mednarodnega ocenjevanja medu in medenih pijač, razvitje prapora Čebelarske zveze društev Pomurja, strokovni posvet čebelarjev in odprtje visoko tehnološkega sejemskega vzorčnega čebelnjaka.

Podelili so priznanja jubilejnega 20. ocenjevanja medu z mednarodno udeležbo, ki je potekalo pod okriljem 59. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA. Čebelarje so nagovorili Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, in Valentina Marinič, 4. medena kraljica Slovenije

Na ocenjevanju medu je sodelovalo 37 čebelarjev oz. podjetij s 47 vzorci medu iz Slovenije, Hrvaške in Slovaške. Na ocenjevanju mednih pijač pa 8 čebelarjev oz. podjetij s 14 vzorci.

Sejem AGRA 2021

Borut Pahor odprl 59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA


Posebna priznanja na ocenjevanju medu so dobili: Naziv šampion - med z najvišjim številom doseženih točk izmed vseh ocenjenih vzorcev je prejel: Gozdni med, Čebelarstvo Kapš, Straža. Za prvaka vrste - med z najvišjim številom doseženih točk v posamezni vrsti (najmanj 7 vzorcev v vrsti) so bili razglašeni: Cvetlični med, Martin Volansky, Bardejov, Slovaška, Gozdni med, Čebelarstvo Kapš, Straža, Kostanjev med, Lekše, Podbočje.

Razvitje prapora čebelarske zveze društev Pomurja

Čebelarji so v družino številnih unikatnih praporov slovenskih čebelarjev razvili še prapor Čebelarske zveze društev Pomurja. Predsednik ČZDP Štefan Šemen je ob tem povedal, da je prapor simbol društva, na katerega so nadvse ponosni. V sklopu razvitja so Čebelarska zveza Slovenije ter predsedniki čebelarskih društev, vključenih v Čebelarsko zvezo društev Pomurja, in župani občin pomurske regije podpisali pismo o nameri, s katerim sklepajo dogovor o skupnem prizadevanju za ureditev čebelarskega izobraževalno-promocijskega centra Pomurja. Na prireditvi so poleg občin sodelovali tudi donatorji, predstavniki društev, zvez, institucij in posamezniki, ki so v zahvalo za svoj donatorski prispevek simbolično prevzeli in izobesili trak s svojim imenom na prapor.

Odprli visokotehnološki vzorčni sejemski čebelnjak

V sejemskem vzorčnem nasadu so visokotehnološki čebelnjak odprli dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Valentina Marinič, 4. medena kraljica Slovenije, in Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo