Že četrta izdaja športnih popoldnevov je za nami

Zadnji teden v avgustu so pripravili športne popoldneve za osnovnošolce.

Prlekija-on.net, sreda, 1. september 2021 ob 14:14
Športni popoldnevi 2021

Športni popoldnevi 2021

V ponedeljek, 23. avgusta, so že četrto leto začeli s športnimi popoldnevi za osnovnošolce. Najprej so bile na sporedu spoznavne igre, nato pa so se pomerili v spretnostnem poligonu in spoznali osnove košarke. Po malici sta sledila še nogomet in namizni tenis.

V torek so na športnih popoldnevih najprej vzeli pot pod noge in se odpravili na pohod. Malo jih je vmes presenetil dež, a so se pogumno napotili proti ribiški jami, kjer so preizkusili svoje ribiške sposobnosti. Pri tem so bili kar uspešni. Dan so jim polepšali še ribiči z malico. Tudi na poti nazaj proti zadružnemu domu jih je ujel rahel dež, a jim ni mogel pokvariti dobrega vzdušja.

V sredo so obiskali Ljutomer, kjer so spoznali novo turistično pot, po kateri jih je spremljal kasač Tinko, junak te poti po mestu. Na postajah so žige pridno zbirali v knjižico. Po malici na ljutomerskem kopališču so zavili v športni center Žibrat, kjer so spoznavali osnove kikboksa. Pri tem so se dodobra razmigali.

Četrti dan športnega druženja so začeli s spoznavanjem gasilskih nalog in gasilske opreme, ki so jim jo predstavili gasilci z Mote in Spodnjega Krapja. Izkazali so se tudi v vaji z vedrovko in pri sestavljanju cevi za motorno brizgalno. Nato so se posladkali s palačinkami, ki jih je pripravil kuhar Zvonko. Po uri proste igre je za konec bil na vrsti še hokej na travi.

Uvod v zadnji dan letošnjega druženja so pripravili taborniki. Po glavnih taborniških veščinah so spoznali tudi sporočanje z Morsejevo abecedo. Nato so se pomerili v tradicionalnem kvizu in dokazali, da so se v tem tednu tudi nekaj naučili. Zatem je sledil uradni zaključek s tekmovanjem na poligonu s starši ter podelitvijo spominskih majic. Dan so zaključili s piknikom ob tabornem ognju.

Športno društvo Cven se zahvaljuje vsem udeležencem za udeležbo, staršem za zaupanje, izvajalcem dejavnosti pa za vse zanimive vsebine.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport