Poslovna darila so najbolj učinkovit način oglaševanja vašega podjetja

Oglaševanje je pomemben del vsakega razvijajočega se podjetja, ključno pa je najti strategijo, ki deluje! Družabni mediji so sprejemljivi in ​​dobro delujejo. Tudi časopisni oglasi, oglaševalski panoji ter televizijsko ali radijsko oglaševanje. Kaj pa promocijski izdelki?

Oglasno sporočilo, torek, 7. september 2021 ob 18:34
Poslovna in promocijska darila

Poslovna in promocijska darila

Poslovna darila so odlično trženjsko orodje, saj omogočajo vašim obstoječim, pa tudi potencialnim strankam, da se seznanijo z vašo blagovno znamko na fizični ravni. Promocijsko blago pri ljudeh pogosto ustvarja občutek recipročnosti in pozitivnega odnosa. Poslovna darila so cenovno ugodna, učinkovita in prijazna oblika promocije vašega podjetja ali blagovne znamke.

Poslovna ali promocijska darila lahko vključujejo oblačila, torbe, računalniške pripomočke, pisarniške pripomočke, koledarje, tehnološke naprave in še veliko drugih praktičnih izdelkov - na voljo so v različnih velikostih in barvah. V mnogih primerih je celo mogoče ustvariti izdelke po meri, ki niso pogosto na voljo v katalogih promocijskega blaga. Vse je odvisno od vaše sposobnosti, da zajamete bistvo svojih ciljev in pomagate vzpostaviti trajne povezave s svojimi kupci in poslovnimi partnerji. Če želite začeti promocijo, vendar ne veste, kje začeti, nadaljujte branje. V članku govorimo o šestih najbolj priljubljenih kategorijah izdelkov, ki jih morate upoštevati.

Kaj iskati pri promocijskih izdelkih?

Za pravilno odločitev, kakšen je tisti promocijski material, kateri vam bo prinesel najboljše rezultate, vam svetujemo naslednje tri stvari, ki bi jih promocijski izdelek moral imeti:

Vrednost

Promocijski izdelki morajo imeti dodano vrednost za prejemnika. Obdarovanec mora v vašem poslovnem darilu najti vsebino, ki mu bo olajšala delo v pisarni ali pa tako ali drugače pomagala pri vsakodnevnih opravilih. Sploh to, da bo obdarovanec uporabljal vaše darilo v svojem prostem času ima zelo močan čustven moment in bo imelo zagotovo veliko vrednost v bodoče. Postati del osebnega življenja kupca, je cilj vsakega oglaševanja.

Uporabnost

Uporabnost je še en pomemben dejavnik, ko razmišljate o promocijskih izdelkih. Uporabna poslovna ali promocijska darila dosegajo svoj namen in širijo vaše reklamno sporočilo ali ime podjetja. Če boste podarili nekaj, kar bo končalo v omari ali predalu, zagotovo niste dosegli svojega namena.

Proračunu prijazen izdelek

Tudi največja podjetja imajo omejen proračun za promocijske kampanje. Zato je pri načrtovanju pomembno določiti proračun in se ga držati. To pomeni, da morajo stroški promocijskih izdelkov ustrezati vašim zmožnostim. Ni nujno, da so promocijski izdelki dragi, vendar morajo biti uporabni in zagotavljati vrednost za vaše stranke. Le tako se bo vložek v tovrstno promocijo tudi povrnil z obrestmi.

Poslovna in promocijska darila

6 najbolj učinkovitih skupin promocijskih daril

Promocijski materiali so dragoceni izdelki, ki z imenom organizacije, logotipom ali sporočilom natisnjenim ali kako drugače ustvarjenim na njih pomagajo pri širjenju prepoznavnosti blagovne znamke med kupci ali poslovnimi partnerji. Zelo pomembno je, da svojo investicijo v promocijska darila usmerite v takšno skupino daril, ki vam bo skozi poslovanje povrnila največ.

Promocijski tekstil

Promocijski tekstil je ogromen sektor daril. Pravzaprav je to najbolj priljubljena kategorija promocijskih izdelkov že dlje časa. V današnjem hitro premikajočem se svetu pogosto spreminjamo svoj stil oblačenja in obnašanja, včasih samo zato, ker nas to zabava. Vsi (ali skoraj vsi) nosimo majice, puloverje, jakne in večina izdelkov v tej kategoriji ima tudi veliko površino za tisk, kar pomeni, da lahko s svojimi sporočili postanete resnično ustvarjalni. Obstaja tudi veliko različnih krojev in barv, ki blagovnim znamkam omogočajo, da se resnično osredotočijo na splošni videz promocijskega izdelka. Ne nazadnje pa je na voljo tudi širok razpon cen, kar vam omogoča, da tovrstna darila delite ciljno, glede na pomembnost kupca ali poslovnega partnerja.

Promocijske torbe ali nahrbtniki

Promocijske torbe ali nahrbtniki so ena najboljših idej za privabljanje občinstva in rast vašega podjetja. Vsi uporabljajo torbe ali nahrbtnike, zato je to idealen način, ki zagotavlja, da reklamno sporočilo ali logotip podjetja kroži in se pojavlja med ljudmi in s tem pridobiva popularnost. Darila kot so nahrbtniki, torbe za na plažo, torbe za prenosne računalnike, kozmetične torbice, športne torbe ali nakupovalne torbe so zelo uporabni in hvaležni promocijski materiali. Njihova vsestranskost je odlična za blagovne znamke v različnih industrijskih panogah. Trgovec kozmetike lahko svojim strankam pošlje kozmetične torbice, medtem ko bi fitnes studio svojim naročnikom lahko ponudil športno torbo. Pri darovanju potiskane torbe ali nahrbtnika je neverjetno to, da se prejemnik hitro spremeni v vsestransko, premikajočo se reklamo za vaše podjetje.

Šport in rekreacija

Ker vse več ljudi teži k zdravemu načinu življenja, postajajo športni in rekreacijski izdelki vse bolj priljubljeni. Nabor artiklov vključuje vse, kar lahko uporabite v domači telovadnici, na športnem igrišču, pikniku ali pa na sproščujočem dnevu na plaži. Ne glede na to, ali podarite športno brisačo, torbo za športno opremo, igralne karte ali odejo za piknik, boste na inovativen način promovirali svoje podjetje ali reklamno sporočilo. Ni pomembno, če vaše podjetje deluje v enem od športno povezanih sektorjev, izdelki iz te kategorije vas bodo predstavili kot blagovno znamko, ki spodbuja zdrav ali aktiven življenjski slog, kar pa je dan danes zelo cool.

Dom in bivanje

Promocijski izdelki za vsakodnevno domačo uporabo so popolno promocijsko darilo za vsako podjetje ali blagovno znamko, ne glede na branžo ali velikost. Kuhinja je na primer ena najpogosteje uporabljenih prostorov v hiši in odpirači za steklenice, deske za rezanje, kuhinjske ure ali celo predpasniki lahko ustvarijo zadovoljnega domačega kuharja, ki začne oboževati vašo blagovno znamko. Večina teh izdelkov se uporablja vsak dan, zato si samo predstavljajte število vtisov, ki jih ustvarijo. Pomagajte svojim strankam, zaposlenim in potencialnim kupcem pri opravilih ali naredite njihove domače dejavnosti prijetnejše in poženite nagrado z boljšo prepoznavnostjo vašega podjetja.

Tehnologija

Tehnologija je del vsakdana - od spletnega nakupovanja, pošiljanja elektronske pošte do video klepeta s sorodniki. Izdelki, kot so polnilne baterije (power banks), USB ključi, polnilci, zvočniki, slušalke, računalniški pripomočki in pripomočki za telefon, so v današnjem digitalnem svetu nujni. Ti izdelki so bolj zaželeni med vašim mlajšim občinstvom. Toda tudi starejše generacije bodo cenile avtomobilske polnilce za telefon, ki preprečuje prazno baterijo, ko vaš pameten telefon najbolj potrebujete.

Pisarna

Promocijska ali poslovna darila za pisarno vključuje namizne izdelke, zvezke, pisala in svinčnike, komplete za pisanje, mape, ure in drugo. Odlična poslovna darila so zlasti za podjetja z dolgimi prodajnimi cikli. Kaj je boljši opomnik o vašem podjetju kot pisalo, zvezek, rokovnik ali žepni kalkulator z vašim logotipom, ki je odložen na pisalni mizi vašega poslovnega partnerja? Tovrstna promocijska darila so zelo primerna tudi za sejme, konference ali kongrese. Običajno tovrstna promocijska darila dosegajo najnižje CPI (strošek na prikaz) in so zaradi tega tudi najbolj ekonomična.

Še namig!

Brendirani promocijski izdelki so odličen način za rast vašega podjetja in povečanje prepoznavnosti blagovne znamke. Ne glede na to, ali jih uporabljate za množične promocije ali v svojih gverilskih trženjskih akcijah, bodo promocijska darila zagotovo pomagala ustvarili dobro ime vaše blagovne znamke.

Velikost vašega podjetja ni pomembna, saj tako velike, kakor manjše organizacije lahko izkoristijo prednosti, ki jih tovrstno oglaševanje ponuja. Promocijski izdelki pomagajo vašim potencialnim strankam, da si vas prikličejo v spomin, ko je čas za odločitev. Vašim kupcem in zaposlenim pa pokažejo, da vam je mar zanje. Vse to dosežete z minimalno naložbo. Torej, zakaj jih še ne uporabljate?




Več v Gospodarstvo