Društva iz Prlekije, ki delujejo v cilju ohranjanja dediščine so se z vlakom zapeljala v Šentjur

Potujejo z vlakom kot nekoč s ciljem obujanja spominov za starejše in ohranjanja potovanj kot nekoč v različnih oblačilih, spodbujanja potovanj z vlakom za mlajše in vse ostale, da je železnica način prijetnega, zanimivega, zelenega, trajnostnega oz. sodobnega potovanja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. oktober 2021 ob 18:10
Potovanje z vlakom v Šentjur

Potovanje z vlakom v Šentjur

Društva iz Prlekije, ki deluje v cilju ohranjanja dediščine bodo potovali z vlakom kot nekoč s ciljem obujanja spominov za starejše in ohranjanja potovanj kot nekoč v različnih oblačilih, spodbujanja potovanj z vlakom za mlajše in vse ostale, da je železnica način prijetnega, zanimivega, zelenega, trajnostnega oz. sodobnega potovanja ter - promocije Evropskega leta (2021) železnic.

V soboto, 16. oktobra, je tako z vlakom Slovenskih železnic potekala strokovna, družabna in poučna ekskurzija po Sloveniji - po poteh dediščine. Tokrat v Šentjur, naslednjič pa v Ljubljano - ogled Železniškega muzeja in srečanje s Fundacijo dr. Antona Trstenjaka. Udeležili so se je člani Društva za ohranjanje dediščine Prleški železničar, Društva Johann - Janez Puch Ljutomer in drugi.

Ogledali so si Muzej Južne železnice Šentjur, starodobnike Večno mladi Šentjur, na lokaciji ob stari lokomotivi in Muzeju Južne železnice (stari avtomobili, motorji, traktorji ter kolesa). Ogledali so si tudi rojstno hišo in razstave o delu in življenju skladateljev Ipavcev ter tradicionalno 14. tržnico BUČN'CE 2021, stojnice s pestro ponudbo bučnic, jedi iz buč, lokalnih sezonskih pridelkov ter drugih izdelkov razstavljavcev.

Kot pravijo udeleženci, je bilo edinstveno in neponovljivo.

Učni center železniške dediščine Društva za ohranjanje dediščine Prleški železničar si lahko v živo ogledate na Stanici v Osluševcih, kamor se lahko pripeljete z vlakom. Vozni redi so dostopni tukaj.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno