V Ljutomeru in okolici padala toča

Oblaki so zakrili sonce, ponekod padala toča

Dejan Razlag, četrtek, 30. junij 2011 ob 14:294
Toča na Sp. Kamenščaku

Toča na Sp. Kamenščaku

Danes popoldne je v severovzhodni Sloveniji zapihal okrepljen severozahodni veter, sonce pa so zakrili nevihtni oblaki. Naše kraje je prešla hladna fronta, za njo pa bo v višinah od severa pritekal hladnejši zrak, napovedujejo na agenciji za okolje. V Ljutomeru in okolici je padala toča v velikosti koruznih zrn, v Križevcih pa je neurje odkrilo tudi več streh gradbenih objektov poročajo iz Uprave za zaščito in reševanje.

V Branoslavcih je bilo v neurju delno poškodovana strešna kritina večine gradbenih objektov. Posredovali so gasilci PGD Branoslavci. V Berkovcih pa je padlo drevo na ostrešje gospodarskega poslopja. Posredovali so gasilci iz PGD Berkovci.

Toča je ponekod povzročila večjo škodo v vinogradih, predvsem na Stari Cesti.

Tudi petkov dan bo podoben četrtkovemu, nevihte se bodo ponekod pojavile predvsem v noči na soboto. Sprva bo delno jasno, popoldne pa se bo od zahoda pooblačilo. Proti večeru in v noči na soboto se bodo prehodno pojavljale krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 16, ob morju okoli 17, najvišje dnevne od 19 do 26 stopinj C.

Konec tedna bo spet bolj sončen.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj fotografij toče na Sp. Kamenščaku.

Sandra Pučko četrtek, 30. junij 2011 ob 15:02

Nas je te samo oplazilo, malo toče je bilo med dežjem, veter pa je bil kar precej, so rože s koriti vred samo popadale iz okenskih polic Žalosten

MILAN četrtek, 30. junij 2011 ob 15:42

Vuuhuu Železne Dveri precik toče med dežon pa fest vetrovno Vuuhuu

TUNČEK četrtek, 30. junij 2011 ob 21:43

Bogi kmetje! Prinas v Gorici pa je hvalabogi ne nič kapalo niti deš.

erof petek, 1. julij 2011 ob 17:54

Provijo ka neti ne tak strašno hüdo kak je bilo viditi eni so resen dobili nekej drgačik pa de se opomoglo kej je to malo poklestilo

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59