Zdravko Mauko - Magi dvakrat bronast

Na Portugalskem je potekalo 13. Evropsko prvenstvo v atletiki v dvorani za veterane, kjer je Magi osvojil dve medalji.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. februar 2022 ob 20:36
13. EP v atletiki v dvorani za veterane

13. EP v atletiki v dvorani za veterane

V Bragi na Portugalskem je od 20. do 28. februarja potekalo 13. Evropsko prvenstvo v atletiki v dvorani za veterane. Prijavljenih je bilo 2.863 atletov veteranov starejših od 35 let. Našo državo so zastopale tri ženske in sedem moških atletov. Izmed vseh prijavljenih, se nekaj atletov ni moralo udeležiti tekmovanja zaradi znanega "covida" ali zaradi poškodb.

Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je osvojil dve tretji mesti v kategoriji M 65. Najprej v 7 ur trajajočem dvoranskem peteroboju, ki ga sestavljajo discipline: tek na 60 metrov z ovirami, skok v daljino, suvanje krogle, skok v višino in tek na 1000 metrov. Največ točk po doseženih rezultatih v kategoriji M 65 je zbral in zmagal Nemec Detlef Döpping. Drugi je bil prav tako atlet iz Nemčije Detlef Niedanowski in tretji že omenjeni Magi. Pol ure po končanem peteroboju si je Magi pritekel še drugo bronasto medaljo. To je bilo v teku na 60 metrov z ovirami kot posamezna disciplina. Tukaj pa je zmagal Oto Cech iz Češke pred Döppingom.

Še nekaj zanimivosti: veterani tekmujejo v vseh atletskih disciplinah kot člani. Od 35. leta starosti naprej v razmaku petih let na kategorijo. Najstarejši tekmovalec na prvenstvu je bil Italijan Francesco Fella, star 92 let.

Najuspešnejši tekmovalec na prvenstvu z osvojenimi šestimi medaljami vseh žlahtnih kovin pa je bil, 87-letni Marko Sluga iz Maribora. Največ medalj so osvojili španski atleti, pred Nemci in Portugalci. Slovenski atleti veterani so osvojili skupno 12 medalj.

Večina teh atletov, ki so tekmovali v Bragi in še mnogo drugih bodo nastopili meseca julija na Svetovnem prvenstvu v atletiki za veterane na stadionu v Tampereju na Finskem.




Več v Šport