49. Gobarski praznik zaključili z veselico in Modrijani

Ansambel Modrijani so tudi tokrat pripravili dobro zabavo z veliko glasbe za vse okuse.

Ivan Trunk, nedelja, 17. julij 2022 ob 09:21
Modrijani na 49. Gobarskem prazniku

Modrijani na 49. Gobarskem prazniku

Gasilci iz PGD Žamenci so priredili dvodnevno praznovanje 49. Gobarskega praznika na športnem igrišču v Žamencih. V soboto popoldne, 9. julija, so prireditelji zdaj že tradicionalnega Gobarskega praznika, organizirali 9. gobarjado, razstavo gob in zabavne igre za udeležence gobarjade ter zabavo z ansamblom Šarmerji.

Zvečer po 20. uri pa se je pričela velika veselica z ansamblom Modrijani, ki so spet privabili veliko obiskovalcev. Ansambel Modrijani so tudi tokrat pripravili dobro zabavo z veliko glasbe za vse okuse. Organizatorji pa so se tudi tokrat izkazali kot dobri gostitelji, saj so pripravili veliko hladne pijače, koktajlov, spekli so prleško gibanico in pripravili njihovo specialiteto, pražene gobe in gobov golaž, za jedi iz žara pa so se spet potrudili v mesariji Valenko iz Dornave.

Praženih gob in gobovega golaža pa ne dobiš na nobeni drugi veselici razen v Žamencih na Gobarskem prazniku, zato vas ljubitelje gob in gobjih jedi, že sedaj vabijo, da se udeležite jubilejnega 50. Gobarskega praznika v Žamencih, ki bo naslednje leto.

49. Gobarski praznik

V petek na 49. Gobarskem prazniku publiko ogrel Dejan Vunjak


49. Gobarski praznik in 9. gobarjada

Na Gobarskem prazniku v Žamencih trinajst ekip kuhalo gobov golaž





Več v Družabno