Že dopoldan krepko pod vplivom alkohola, vozil tudi prehitro in brez uporabe varnostnega pasu

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan obdolžilni predlog. Za prekoračitev hitrosti in neuporabo varnostnega pasu pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Prlekija-on.net, torek, 19. julij 2022 ob 12:44
Policija

Policija

V ponedeljek, malo po 10. uri so policisti Policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše in pri vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vozila 66 km/h. Ob kontroli voznika je bilo ugotovljeno, da le-ta ni uporabljal varnostnega pasu, prav tako je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan obdolžilni predlog. Za prekoračitev hitrosti in neuporabo varnostnega pasu pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Policisti v teh vročih dneh vse voznike še posebej opozarjajo naj bodo strpni in previdni v prometu, naj bodo pozorni na pešce, kolesarje ter voznike enoslednih motornih vozil. Preden sedete v vozilo le-to dobro prezračite in se na pot vedno odpravite spočiti. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.




Več v Črna kronika