Čelno trčili vozili, 30-letnica se je huje poškodovala

Povzročitelj ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, temveč je zapeljal v levo, čez ločilno neprekinjeno črto na smerno vozišče namenjeno prometu vozil iz nasprotne smeri.

Prlekija-on.net, nedelja, 21. avgust 2022 ob 10:42
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V soboto ob 18.05 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti med Mariborom in Ptujem v kraju Starše. Policisti Postaje prometne policije Maribor so opravili ogled ter ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Maribora v smeri Ptuja.

Povzročitelj v kraju Starše ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, temveč je zapeljal v levo, čez ločilno neprekinjeno črto na smerno vozišče namenjeno prometu vozil iz nasprotne smeri, od koder je v tem trenutku, pravilno pripeljala 30-letna voznica osebnega avtomobila. V sled tega je voznik osebnega avtomobila čelno trčil v prednji del osebnega avtomobila voznice. Pri trčenju je voznica utrpela hude telesne poškodbe, njen 25-letni sopotnik, povzročitelj ter njegov 20-letni in 13-letni sopotnik so utrpeli lahke telesne poškodbe.

Zaradi obravnave in odstranjevanja posledic prometne nesreče je med 18.20 in 19.55 bila cesta v celoti zaprta, promet pa je bil preusmerjen po bližnji lokalni cesti. Med 19.55 in 20.50, ko je bila cesta v celoti odprta, pa je promet potekal izmenično po enem prometnem pasu.

Zoper povzročitelja bodo policisti spisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.




Več v Črna kronika