Ponovno neznanec učenca vabil v kombi z bonboni

Policisti staršem svetujejo naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam, ne glede na obljube.

Prlekija-on.net, petek, 18. november 2022 ob 12:42
Policija

Policija

V četrtek popoldne so bili policisti obveščeni o tem, da naj bi moški v temnem kombi vozilu, ob približno 15.50 na Kajuhovi ulici v Mariboru nagovoril učenca in mu ponudil bonbone. Učenec se ni odzval, odšel je proti domu, o dogodku pa obvestil družino.

Mariborski policisti so že poostrili prisotnost v okolici šol, obiskali so šole in opravili večje ševilo razgovorov z njihovimi vodstvi šol ter drugimi, intenzivno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodkov, z namenom, da bi ugotovili identiteto voznika, oz. potnikov, predvsem pa ugotovili namen, oz. motiv ogovarjanja otrok, oz. ali je do ogrožanja otrok prišlo.

Staršem svetujejo naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam, ne glede na obljube. Otrokom naj pojasnijo, da si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu (npr. registrsko številko) in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo starše in policiste.

Policija

Moški v bližini osnovne šole nagovoril učenko in ji ponudil bonbone





Več v Črna kronika