V Ljutomeru prižgali praznične lučke in odprli drsališče

Program so pripravili zaposleni in starši Vrtca Ljutomer, ki so obiskovalcem ponudili tudi vroč čaj in sladke piškote.

Prlekija-on.net, torek, 6. december 2022 ob 18:33
Prižig lučk in odprtje drsališča v Ljutomeru

Prižig lučk in odprtje drsališča v Ljutomeru

V torek, 6. decembra, so v Ljutomeru na Glavnem trgu prižgali lučke in odprli drsališče. Program so pripravili zaposleni in starši Vrtca Ljutomer, ki so obiskovalcem ponudili tudi vroč čaj in sladke piškote. Otroci so se na prireditev skupaj s starši podali izpred vrtca s svetilkami, nekaj besed je ob tem vsem namenila ravnateljica vrtca, Ksenija Žuman in vsem zaželela lepe praznike. Lučke so se slavnostno prižgale z odštevanjem otrok in županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba ter številnih obiskovalcev, ki so se letos spet zbrali na trgu. Nato so odprli še drsališče, ki je letos ponovno postavljeno na trgu v podobnem obsegu, kot prejšnja leta. Druženje na ledu bo mogoče vse do 8. januarja prihodnje leto, na dan otvoritve pa je bil vstop prost. Ob tem so na led stopili številni mladi, ki so že komaj čakali, da so spet lahko zadrsali po ljutomerskem ledu. Ostale dni bo vstopnina 1 evro, prav tako izposoja drsalk po 1 evro.

Ob drsališču je zagotovljena gostinska ponudba za katero letos skrbijo ljutomerski gasilci, v decembru pa se bo dogajanje odvijalo tudi na božični tržnici. Praznično dogajanje na trgu se je sicer pričelo že pred prvim adventom, v soboto, 26. novembra, ko se je prvič odvila božična tržnica, ki bo na Glavnem trgu potekala vse sobote v mesecu decembru.

Trg krasi tudi smreka, novoletna okrasitev po mestu pa je podobna kot prejšnja leta. Zamenjali so se nekateri dotrajani okraski na Mestni hiši in Glavnem trgu, praznična okrasitev pa bo Ljutomer osvetljevala do prve polovice januarja 2023.




Več v Družabno