Pridržali voznika, saj je hitri test za prepoznavo prepovedanih drog bil pozitiven

V nadaljevanju je bil kršitelju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odklonil.

Prlekija-on.net, sreda, 7. december 2022 ob 12:59
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v torek, 6. decembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 15.20 so policisti odredili pridržanje po 24. členu ZPrCP zoper voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen hitri test za prepoznavo prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven. V nadaljevanju je bil kršitelju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odklonil. Zoper voznika bodo na okrajno sodišče podali predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih substanc.

Ob 16.16 so bili obveščeni o ugrizu psa. Policisti so na kraju ugotovili, da je pes ugriznil kolesarja. Policisti so lastniku izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

Ob 22.21 so na glavni cesti izven naselja Zamušani kontrolirali voznika mopeda, pri tem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP ter izdan plačilni nalog.

Ob 22.44 so na lokalni cesti v naselju Sodinci kontrolirali voznika tovornega avtomobila, pri tem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrožno sodišče v Ormožu.

Ob 5.02 so policisti na potniškem vlaku v Moškanjcih izsledili dva tuja državljana, za katera je bilo ugotovljeno, da sta pred tem na območju Središča ob Dravi prestopila državno mejo na izven zato določenem mestu in bo uveden ustrezen postopek.




Več v Črna kronika

Policija

Ljutomerski policisti obravnavali tatvino

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 07:21