V hišni preiskavi najden prirejen prostor za proizvodnjo konoplje, štiri osebe so pridržali

Pri hišni preiskavi na območju Ptuja je bil v stanovanjski hiši najden večji prirejen prostor za proizvodnjo konoplje z 80 sadikami različnih velikosti ter 5 kg rastlinskih delcev, za katere policisti sumijo, da gre konopljo.

Prlekija-on.net, petek, 6. januar 2023 ob 11:39
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Policisti PP Ptuj so v sodelovanju s policisti drugih policijskih postaj in kriminalisti SKP PU Maribor, na podlagi odredb sodišča, v četrtek opravili več hišnih preiskav na območju Ptuja, Slovenske Bistrice in Maribora, in sicer v zvezi s preiskovanjem kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. čl. KZ-1).

V zvezi tega je bila štirim osebam odvzeta prostost, trem osebam je bilo, po končanih hišnih preiskavah in ostalih procesnih opravilih, pridržanje odpravljeno, ena oseba je še v pridržanju in bo privedena k preiskovalnemu sodniku.

Pri hišni preiskavi na območju Ptuja je bil v stanovanjski hiši najden večji prirejen prostor za proizvodnjo prepovedane droge konoplje z 80 sadikami različnih velikosti ter 5 kg rastlinskih delcev, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo (konoplja).




Več v Črna kronika