Voznik ustavil v predoru, da je z vozila očistil sneg...

DARS-ove kamere so danes posnele več neodgovornih ravnanj: vožnjo brez ustrezne zimske opreme, vzvratno vožnjo, celo čiščenje avtomobila v predoru.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. januar 2023 ob 16:18

[SAJ NI RES, PA JE] Snežne razmere zahtevajo previdno vožnjo. Eno samo vozilo, ki obtiči v snegu, namreč lahko povzroči večkilometrski zastoj. Kljub temu so naše kamere danes posnele več neodgovornih ravnanj: vožnjo brez ustrezne zimske opreme, vzvratno vožnjo, celo čiščenje avtomobila sredi predora.

Objavil/a Vozimo pametno z DARS dne Ponedeljek, 16. januar 2023

DARS-ove kamere so danes posnele več neodgovornih ravnanj

Po vsej državi je v ponedeljek močno snežilo, ponekod so v prometu nastajali tudi daljši zastoji. Za le-te so ponekod bili krivi tudi vozniki, ki so se na pot odpravili z neustrezno opremo, vozili vzvratno, en voznik se je celo ustavil v tunelu, da je z vozila očistil sneg...

"Snežne razmere zahtevajo previdno vožnjo. Eno samo vozilo, ki obtiči v snegu, lahko povzroči daljši zastoj. Naše kamere so danes posnele več neodgovornih ravnanj: vožnjo brez ustrezne zimske opreme, vzvratno vožnjo, celo čiščenje avtomobila v predoru," so ob tem zapisali pri DARS-u in dodali video posnetek, ki si ga lahko ogledate.

Sneg v Prlekiji

Po vsej državi je močno snežilo, ponekod so nastajali zastoji





Več v Črna kronika