V hišni preiskavi zasegli orožje

Med hišno preiskavo so našli možnar, predelano zračno puško v malokalibrsko puško, doma izdelano malokalibrsko pištolo z 28 pripadajočimi naboji, 114 kosov pirotehničnih izdelkov in manjšo količino neznane posušene rastline.

Prlekija-on.net, petek, 24. februar 2023 ob 14:20
Zaseženo orožje

Zaseženo orožje

Policisti PP Slovenska Bistrica so v petek, v zvezi s sumom storitve prekrška posesti orožja brez ustreznih orožnih listin, na območju občine Slovenska Bistrica, na podlagi odredbe, opravili hišno preiskavo pri 37-letnemu moškemu.

Med hišno preiskavo so našli možnar, predelano zračno puško v malokalibrsko puško, doma izdelano malokalibrsko pištolo z 28 pripadajočimi naboji, 114 kosov pirotehničnih izdelkov in manjšo količino neznane posušene rastline, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Po opravljenih analizah bo zoper osebo izdana odločba v hitrem postopku v zvezi s storitvijo prekrškov po Zakonu o orožju, Zakonu o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih in Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Prav tako bo zoper osebo podana kazenska ovadba v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva (po 307. členu KZ-1).




Več v Črna kronika