V soboški bolnišnici so zapeli s srci

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so zapeli na ploščadi med Kirurškim in Internim oddelkom, pred Infekcijskim oddelkom ter Urgentnim centrom, skupaj z dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. april 2023 ob 15:00
Vseslovensko petje s srci

Vseslovensko petje s srci

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so tudi letos podprli akcijo Vseslovensko petje s srci in kljub slabemu vremenu zapeli na ploščadi med Kirurškim in Internim oddelkom, pred Infekcijskim oddelkom ter Urgentnim centrom, skupaj z dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan, pod vodstvom Edvarda Jakšiča.

Namen dogodka je združiti državljane Republike Slovenije, Slovence v sosednjih državah in po vsem svetu, v skupnem prepevanju slovenskih pesmi, kot poklon slovenskemu jeziku, kulturi, tradiciji in našim prednikom, so besede vodje projekta Matee Brečko.

Dijaki so zaigrali na harmoniko in zapeli več slovenskih pesmi, pridružili so se jim tudi zaposleni bolnišnice in pacienti (za katere so odprli okna).

Pesem ima pozitivno moč tako med bolniki in tistimi, ki skrbijo zanje, zato jih zelo veseli, da toliko mladih z veseljem sodeluje pri tovrstnih akcijah. Vodstvo bolnišnice jim ob tem izreka iskreno zahvalo za sodelovanje in za to, da skrbijo za ohranjanje kulturne dediščine ter pomen slovenskega jezika. Akciji, ki poteka že šesto leto zapored, so se pridružili tudi v ostalih bolnišnicah, zdravstvenih ustanovah, šolah, domovih za starejše, ... Obveščena je bila vsa Slovenija z namenom, da se povežemo v vseslovensko zvočno verigo, kar jim je danes, s pomočjo dijakov Srednje zdravstvene šole Rakičan, vsekakor uspelo.




Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54