Kristjan Čeh Diamantno ligo odprl s suvereno zmago

Njegov disk je že v prvi seriji poletel 70,89 m in tako za več kot 3,5 m preletel drugo uvrščenega.

Prlekija-on.net, petek, 5. maj 2023 ob 20:31
Kristjan Čeh, foto: Proelium

Kristjan Čeh, foto: Proelium

Najboljši slovenski atlet, Kristjan Čeh, je prvi miting Diamantne lige v katarski Dohi odprl z izjemno zmago! Njegov disk je že v prvi seriji poletel 70,89 m in tako za več kot 3,5 m preletel drugo uvrščenega Daniela Ståhla s 67,14 m. Tretji je bil Sam Mattis s 64,69 m.

Po odličnem uvodu v sezono 2023 z zmago na evropskem pokalu v metih v portugalski Leirii in daljino sezone ter zelo uspešnih pripravah na Kanarskih otokih je Kristjan zmagovito pričel tudi svoje nastope v prestižni Diamantni ligi, kjer brani naslov prvaka. Z dolžino 70,89 m je postavil rekord mitinga v Dohi in napovedal zelo zanimiv boj za veliki diamant.

Kristjan je s Športno agencijo Proelium delil svoje misli o današnjem tekmovanju in načrtih za naprej.

Za tabo je uvodna tekma Diamantne lige. Iskrene čestitke za izjemen nastop in suvereno zmago! Kako si zadovoljen s prikazanim?

"Hvala lepa za čestitke. S prikazanim sem seveda zadovoljen, saj sem odprl poletno sezono z daljino 70,89 m, kar je po mojem mnenju na zelo visoki ravni. Imel sem kar dva meta čez 70 m, tako da sem res zelo zadovoljen. Sami pogoji mi niso tako ustrezali, pihal je namreč tak veter, ki mi ne odgovarja. Nasploh nimam rad vetra. Prav zaradi tega sem še bolj ponosen, da sem vrgel čez 70 m v takšnih razmerah."

Meniš, da imaš še potencial za izboljšanje? Kje?

"Ja, potenciala je še kar nekaj. Tudi met z daljino 70,70 m sem pravzaprav zgrešil, tako da je že tam bilo več potenciala. Ampak vseeno, prišli smo s 3-tedenskih priprav s Tenerifa in po tretji seriji sem že čutil nekaj utrujenosti. Tako da še toliko boljše, da sem še po tretji seriji vrgel preko 70 m."

Danes si suvereno pometel s konkurenco, so pa v letošnjem letu konkurenti že metali preko 70m. Predstavlja tebi to dodaten pritisk ali dodatno motivacijo?

"Ja, vsekakor, konkurenti so dobro pripravljeni. Že kar nekaj metov je bilo čez 70 m. Zame je to le še dodatna motivacija za naprej, da še presežem te znamke in seveda izboljšam tudi ‘world leading mark'."

Kakšni so načrti za naprej? Kje nadaljuješ s treningi in kdaj ter kje je naslednje tekmovanje?

"Naslednja tekma je 23. 5. 2023 na Ptuju. Prva tekma lige Telekom Slovenije. Nato je 28. 5. 2023 Diamantna liga v Rabatu. Potem se vračam v Estonijo in junija tekmujem bolj v Skandinaviji."

Kristjanu želimo veliko odličnih rezultatov tudi na vseh prihodnjih tekmovanjih.




Več v Šport