Policisti prijeli 72 tujcev

Opazili so večje število tujcev, ki plezajo iz parkiranega priklopnika s cerado. Tujci so v našo državo vstopili nezakonito in so med postopkom s policisti zaprosili za mednarodno zaščito.

Prlekija-on.net, sreda, 21. junij 2023 ob 12:19
Tujci so plezali iz parkiranega priklopnika

Tujci so plezali iz parkiranega priklopnika

V torek, malo pred 10. uro je bil na pomurski avtocesti med Grabonošem in Cerkvenjakom na voznem pasu parkiran kombi madžarskih registrskih oznak. Iz vozila so po izjavi očividcev zbežale osebe. Policisti so v neposredni bližini zaustavitve vozila izsledili 13 tujcev. Neznani voznik vozila je prevažal 10 državljanov Turčije, 2 državljana Sirije in enega državljana Iraka. Tujci so v našo državo vstopili nezakonito in so med postopkom s policisti zaprosili za mednarodno zaščito. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika.

Okrog 19. ure so policisti PP Lendava med izvajanjem kontrole na avtocesti na počivališču Pince opazili večje število tujcev, ki plezajo iz parkiranega priklopnika s cerado, romunskih registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik vlečno vozilo in priklopnik parkiral na počivališču okrog 17. ure in ga zapustil. V prirejenem prostoru tovornega vozila je bilo najdenih 59 tujcev in sicer 44 državljanov Bangladeša, 8 državljanov Pakistana, 6 državljanov Nepala in en državljan Egipta. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26