Kristjan Čeh nepremagljiv tudi v Stockholmu

Kristjan je tako potrdil svojo absolutno dominanco v metu diska v tej sezoni. Z izjemo drugega mesta v finskem Turkuju, je zmagal na vseh mitingih, kjer je letos nastopil.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. julij 2023 ob 10:04
Kristjan Čeh, foto: Proelium

Kristjan Čeh, foto: Proelium

Najboljši slovenski atlet, Kristjan Čeh, je svojo zmagovito serijo v Diamantni ligi nadaljeval tudi v Stockholmu in tako zmagal že osmič zapored! Njegov disk je v 2. seriji poletel 69,83 m. Drugo mesto je osvojil Šved Daniel Ståhl s 67,57 m. Tretji je bil Litvanec Andrius Gudžius s 67,19 m.

Čeh je prvič letos meril moči tudi z evropskim prvakom, Litvancem Mykolasem Alekno, ki pa je zaključil na skromnem 4. mestu. Za slednjega je bil to prvi miting Diamantne lige v tej sezoni, saj se prejšnjih ni udeležil zaradi študijskih obveznosti v ZDA.

Kristjan je tako potrdil svojo absolutno dominanco v metu diska v tej sezoni. Z izjemo drugega mesta v finskem Turkuju, je zmagal na vseh mitingih, kjer je letos nastopil.

Kristjan je z nami delil svoje misli o tekmovanju in načrtih za naprej.

"Danes je bila res dobra tekma. Tukaj v Stockholmu smo bili na kupu vsi veliki metalci diska letošnje svetovne lestvice. 5 moških, ki mečemo čez 70 m, kar je res ekstremno v letošnjem letu. Pogoji v začetku so bili nekoliko slabši, saj je deževalo. Kontakt s krogom je sicer bil dober, malo težav pa mi je povzročal oprijem na disku. Po 2. ali 3. seriji je dež prenehal, tako da smo imeli kar lepe pogoje. Celotna tekma je bila res dobra. Imeli smo poln stadion, dobro vzdušje in dolge mete. Tudi tehnično so bili zelo dobri meti. Mogoče mi je zmanjkalo malo energije in moči za met čez 70 m. Vsekakor sem zelo zadovoljen. Jutri se vračam nazaj v Slovenijo, kjer bom 9. 7. 2023 tekmoval na državnem prvenstvu v Velenju. Bliža pa se tudi že svetovno prvenstvo. S tekmovanji zaključim 23. 7. 2023 z Diamantno ligo v Londonu, nato pa se 1 mesec pripravljam na svetovno prvenstvo v Budimpešti."

Kristjana se že veselimo na tekmovanju v Velenju, nestrpno pa že pričakujemo bližajoče se svetovno prvenstvo v atletiki v madžarski Budimpešti, kjer bo Kristjan nastopil 21. 8. 2023 in branil naslov svetovnega prvaka.




Več v Šport