Ob 60. Prazniku žetve trem zaslužnim članom podelili zahvale

Zahvale so prejeli: Edo Cvetko, Rozika Marin in Elizabeta Kokol Zavec. Sledil je prikaz žetve na stari način.

Ivan Trunk, petek, 28. julij 2023 ob 17:58
Zahvale so prejeli: Edo Cvetko, Rozika Marin in Elizabeta Kokol Zavec

Zahvale so prejeli: Edo Cvetko, Rozika Marin in Elizabeta Kokol Zavec

V nedeljo, 16. julija, je na 60. Prazniku žetve z razstavo kruha in pogač potekalo veliko dejavnosti: že od 8. ure je potekala prodaja polenskih gibanic, od 10. ure je potekal zabavni program za otroke, Pika Nogavička ustvarjalne delavnice za otroke, od 12. ure je potekal nastop domačega ansambla Šarmerji in nastop Pihalne godbe občine Dornava. Od 15. ure se je pričel uradni del prireditve s kulturnim programom, nagovorom pomembnih gostov, in podelitvijo zahval, nato so prikazali klepanje srpov, program pa se je nadaljeval na njivi s prikazom žetve na starodobni način. Zatem je bil na sporedu prikaz mlatve pšenice, kot so to delali nekoč, ko še ni bilo kombajnov, na koncu pa še velika veselica z ansamblom Saša Avsenika.

V kulturnem programu so nastopili domači ansambel Šarmerji, s plesi so nastopile folklorne skupine: Folklorna skupina Bolnišnice Ptuj, Folklorna skupina KD Podgorci in Folklorno Društvo Markovci. V pozdravnem nagovoru so zbrane nagovorili: Matej Zorko, župan občine Dornava, Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož, Jožef Lenart, poslanec DZ in Nataša Žajdela Lah, podžupanja občine Juršinci.

Ob 60. Prazniku žetve so ob tem praznovanju trem zaslužnim članom podelili zahvale. Zahvale so prejeli: Edo Cvetko, Rozika Marin in Elizabeta Kokol Zavec. Sledil je prikaz žetve na stari način.

60. Praznik žetve na Polenšaku

Na Polenšaku prikazali žetev in mlatev pšenice na starodobni način





Več v Kultura in izobraževanje