Občina Ljutomer na razpisu pridobila sredstva za ureditev parka pri Mali Nedelji

Občina je bila na razpisu uspešna, saj je razpisna komisija projektu, katerega skupna vrednost upravičenih stroškov je 326.109,47 evrov, odobrila sofinanciranje v znesku 260.887,58 evra, kar predstavlja 63,72 % glede na celotne stroške investicije. Izvedba del je predvidena med januarjem in septembrom 2024.

Branko Košti, sreda, 9. avgust 2023 ob 17:33
Mala Nedelja

Mala Nedelja

Občina Ljutomer je s projektom Ureditev parka pri Mali Nedelji kandidirala na javnem razpisu, ki ga je za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah razpisalo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Vrednost celotnega projekta ureditve parka na prostoru porušene stare osnovne šole pri Mali Nedelji, izdelal ga je PRO DESIGN Darko Štrakl s.p., Volkmerjeva ul .4, Ljutomer, je 409.449,07 evrov z DDV oziroma 355.884,48 evrov brez DDV.

Občina je bila na razpisu uspešna, saj je razpisna komisija projektu, katerega skupna vrednost upravičenih stroškov je 326.109,47 evrov, odobrila sofinanciranje v znesku 260.887,58 evra, kar predstavlja 63,72 % glede na celotne stroške investicije. Gradbeno dovoljenje za projekt je v postopku pridobivanja, saj se mora pravnomočno gradbeno dovoljenje za celotno investicijo ministrstvu predložiti najpozneje v roku devet mesecev od prejema sklepa o izboru oziroma najkasneje pred izplačilom prvega zahtevka za izplačilo. Izvedba del je predvidena med januarjem 2024 in septembrom 2024.

Ministrstvo sofinanciranju projektov v turistično infrastrukturo namenilo 15,5 milijona evrov

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je s tokratnim razpisom, ki je naletel na izjemno zanimanje slovenskih občin, sofinanciranju projektov v turistično infrastrukturo namenilo 15,5 milijona evrov. Najnižja višina pomoči v okviru tega javnega razpisa znaša 10.000 evrov in najvišja višina pomoči 350.000 evrov, vendar največ 80 % upravičenih stroškov, v primeru urejanja parkirne površine 40 %. Prispelo je 91 vlog, o podpori projektom je bilo prijaviteljem izdanih 58 sklepov.

Načrtovane projekte je na razpis prijavilo tudi sedem pomurskih občin: Občina Radenci - Svet doživetja vode, Občina Beltinci - ReKult, Občina Gornja Radgona - Vrata v Slovenijo, Občina Ljutomer - Ureditev parka v Mali Nedelji, Občina Dobrovnik - Vzpostavitev tematske in pohodne poti do Bukovniškega jezera, Mestna občina Murska Sobota - Soboško jezero, Občina Moravske Toplice - Aktivna Regeneracija. Izmed njih s svojimi projekti nista uspeli Občini Gornja Radgona in Moravske Toplice. Med prejemniki maksimalnega zneska sofinanciranja (350.000,00 EUR) je Občina Beltinci s projektom gradnje novega mlina in broda na Otoku ljubezni v Ižakovcih.




Več v Gospodarstvo