Pridržali voznika neregistriranega mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola

Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je bil 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku, brez tolerance.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. avgust 2023 ob 08:10
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 18. avgusta, ob 13.00 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila svetle barve trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal. Pri zbiranju obvestil, pa je bil povzročitelj prometne nesreče izsleden. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

V soboto, 19. avgusta, ob 11.25 jih je delavec ormoškega zdravstvenega doma obvestil o ugrizu psa. Po zbranih obvestilih je bil poslan pisni dokument na Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, območni urad Ptuj.

Ob 17.27 je oškodovanec na PP prijavil tatvino reg. tablice št. LJ 93-BBM. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirano KD Tatvine po čl. 204/1 KZ-1. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno ODT.

V nedeljo, 20. avgusta, ob 18. uri je patrulja odredila pridržanje po 24. členu ZPrCP, vozniku neregistriranega mopeda, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je bil 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku, brez tolerance. Izdan mu je bil tudi plačilni nalog po ZPrCP, sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.




Več v Črna kronika

Policija

56-letnika našli

četrtek, 9. maj 2024 ob 18:29
Prometna nesreča v Žerovincih

V Žerovincih prišlo do prometne nesreče

četrtek, 9. maj 2024 ob 12:29