Prlečka na čelu Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor

Z začasnim vodenjem je kot v. d. vajeti prevzela Karmen Razlag iz Ljutomera, ki na RRA Podravje - Maribor že tretje leto uspešno vodi sektor za turizem.

Prlekija-on.net, sreda, 1. november 2023 ob 16:40
Karmen Razlag, foto: RRA Podravje - Maribor

Karmen Razlag, foto: RRA Podravje - Maribor

Po štirih letih vodenja se je 30. septembra zaključil mandat Uroša Rozmana, direktorja Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor. Rozman je z zagnanostjo in predanostjo vodil agencijo skozi obdobje pomembnih sprememb in rasti.

Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor (RRA Podravje - Maribor), ki je letos obeležila 30 let delovanja, je kot nosilna razvojna agencija v Podravju skupaj s partnerskimi institucijami najpomembnejši člen za razvoj 41 občin v regiji. Je del Kreativnega parka Drava (KPD), ki predstavlja regijsko stičišče podjetništva, tehnologij in kreativnih industrij s tesno vpetostjo digitalizacije regije in usposabljanj na področju podjetništva.

Rozman je s svojo predanostjo postavil trdne temelje za nadaljnje uspešno delo agencije. Z začasnim vodenjem je kot vršilka dolžnosti (v. d.) vajeti prevzela Karmen Razlag iz Ljutomera, ki na RRA Podravje - Maribor že tretje leto uspešno vodi sektor za turizem. Njena strokovnost in izkušnje bodo zagotovile nemoten prehod ter nadaljevanje dela agencije.

Karmen Razlag je diplomirala na Univerzi v Mariboru na Ekonomsko-poslovni fakulteti. Svoje prve delovne izkušnje je nabirala v mednarodnih študentskih organizacijah, zatem je svoje nadaljnje izkušnje, predvsem v marketingu in športnem turizmu, pridobivala pri delu v najuspešnejšem nogometnem klubu v Sloveniji, NK Maribor. Znanje iz področja turizma, razvoja turističnih produktov in različnih projektov je pridobila na Zavodu za turizem Maribor, kjer je delala 15 let kot svetovalka za razvoj in produkte, zadnjih 5 let intenzivno na produktu Dravske kolesarske poti - Drava Bike.

Leta 2021 je ob vzpostavitvi sektorja za turizem na RRA Podravje - Maribor prevzela njegovo vodenje. Sektor za turizem se ukvarja predvsem s pripravo strateških načrtov za spodbujanje in razvoj turizma ter razvija in oblikuje tržne znamke turističnega območja.

Rozman pustil trajni pečat na razvoj Podravske regije

Uroš Rozman je s svojo vizijo o razvoju Podravja štiri leta zagnano vodil RRA Podravje - Maribor. Njegov mandat zaznamujejo pomembne spremembe za rast agencije, povezovanje občin in s tem razvoj podravske regije.

Uroš Rozman
Uroš Rozman, foto: RRA Podravje - Maribor

Pod njegovim vodstvom se je Mariborska razvojna agencija (MRA) uspešno transformirala v Regionalno razvojno agencijo (RRA) in postala vplivna razvojna in raziskovalna institucija, ki spodbuja trajnostni in gospodarski razvoj. S strateško pripojitvijo Inštituta Wcycle Maribor in Štajerskega Tehnološkega Parka se je dejavnost agencije, poleg podjetništva in regionalnega razvoja, usmerilo tudi v krožno gospodarstvo ter digitalizacijo. Ustanovljeni so bili novi sektorji za raziskave, razvoj in inovacije, turizem ter splošne službe, ki so izboljšali notranjo organizacijo in delovanje. Temu sledeč se je letni obseg števila izvajanja projektov povečal s 17 na 53 s čimer se je dodatno okrepila usmerjenost agencije v doseganje poslanstva za dobrobit celotne regije. Vzpostavljena je tudi mreža za spodbujanje naložb Invest Podravje ter ustanovljen Mrežni Podjetniški Inkubator Podravje, ki na sedmih lokacijah podpira podjetniško rast, spodbuja inovacije ter ustvarja delovna mesta v Podravju. S svojo povezovalno naravo je pri turističnih projektih uspešno združil 30 partnerjev za razvoj trajnostnega turizma Pohorja (Partnerstvo za Pohorje), 39 občin v Destinacijo Štajerska ter 21 občin v partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot (Drava Bike), katere idejna zasnova je produkt njegove magistrske naloge. Na splošno pa se je partnerstvo z občinami v teh štirih letih skozi skupne projekte razširilo s 16 na 52 občin.




Več v Gospodarstvo