Zvečer in ponoči se pričakuje obilne padavine z močnimi nalivi in viharnimi sunki vetra

Dež se bo na zahodu krepil ter se pomaknil tudi proti vzhodnim krajem. Za severozahodno Slovenijo je izdano rdeče opozorilo, za ostale predele Slovenije pa oranžno.

Prlekija-on.net, četrtek, 2. november 2023 ob 14:49
Prihaja dež

Prihaja dež

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bo popoldne pooblačilo tudi v vzhodni Sloveniji. Dež se bo na zahodu krepil ter se pomaknil tudi proti vzhodnim krajem. Krepil se bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 19 °C. Ponoči bodo padavine z nevihtami in nalivi zajele vso Slovenijo. Še bo vetrovno.

V petek bodo še občasne padavine. Čez dan se bo deloma zjasnilo, le na zahodu bo še ostalo pretežno oblačno. Meja sneženja bo povečini na nadmorski višini okoli 1500 m. Jugozahodni veter bo popoldne slabel. Temperature bodo povečini od 8 do 14 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj zvečer in ponoči pričakujejo obilne padavine z močnimi nalivi in viharnimi sunki vetra. V noči na petek bo morje ponovno poplavilo nižje dele obale. Za severozahodno Slovenijo je izdano rdeče opozorilo, za ostale predele Slovenije pa oranžno.

V noči na soboto bodo padavine prehodno spet pogostejše. V soboto čez dan bo večinoma suho, deloma se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer se bo od zahoda ponovno pooblačilo, padavine z nevihtami in nalivi bodo v noči na nedeljo zajele vso Slovenijo. V nedeljo popoldne bodo padavine oslabele, deloma se bo razjasnilo.

Prihaja dež

Za severozahod Slovenije izdano rdeče opozorilo, za druge dele Slovenije oranžno


Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija

Nad južnim delom Britanskega otočja je nastalo zelo globoko ciklonsko območje. Z njim...

Objavil/a ARSO vreme dne Četrtek, 02. november 2023



Več v Narava