V Veržeju izvedli preventivno akcijo Otroci za varnost v prometu za martinovo

Ne glede na slabe vremenske pogoje so malčki in učenci v sodelovanju s Policijsko postajo Ljutomer odlično opravili delo.

Prlekija-on.net, petek, 10. november 2023 ob 12:20
Akcija Otroci za varnost v prometu

Akcija Otroci za varnost v prometu

Aktivnosti programa Otroci za varnost v prometu 2023, namenjenih dvigu ozaveščenosti o posledicah tveganega pitja alkohola, potekajo od meseca septembra in se zaključijo z uličnimi akcijami.

V aktivnosti Otroci za varnost v prometu 2023 je sodelovalo 25 pomurskih osnovnih šol in vrtcev z 865 izdelki. Aktivnosti na šolah in v vrtcih je koordiniralo 68 mentorjev.

NIJZ OE Murska Sobota in Policijska uprava MS s Policijskimi postajami Murska Sobota, Ljutomer, Lendava, Gornja Radgona, Gornji Petrovci in prijavljenimi šolami in vrtci, so ob martinovem načrtovali izvedbo 8 uličnih akcij.

V petek, 10. novembra, so s pravimi malimi junaki iz vrtca Veržej, 4.a in 4.b ter 5. r OŠ Veržej in učenci OŠ IV Murska Sobota izvedli 3 preventivne akcije v krajih Murska Sobota in Veržej.

Ne glede na slabe vremenske pogoje so malčki in učenci v sodelovanju s Policijskimi postajami Ljutomer in Murska Sobota odlično opravili delo. Policisti so opravili redno prometno kontrolo ter preizkuse alkoholiziranosti, t.i. "pihanje".

Tokrat so imeli ob sebi pomočnike, ki so ustavljenim voznikom izročili prijazno sporočilo z risbico in pozdrav, "Varno vožnjo brez alkohola".

Vzdušje je bilo izjemno, veliko dobre volje, nasmehov, kljub dežju in hladnem vremenu.




Več v Kultura in izobraževanje