21-letnik sredi naselja v popoldanski prometni konici vozil 131 km/h

Za takšen prekršek je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. november 2023 ob 11:31
Voznik je bil prehiter, foto: PU Maribor

Voznik je bil prehiter, foto: PU Maribor

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v sredo, 22. novembra 2023, v popoldanski prometni konici na Titovi cesti v Mariboru, izvajali nadzor cestnega prometa z meritvami hitrosti. Nekaj minut po 15. uri, so z laserskim merilnikom hitrosti izmerili hitrost osebnemu avtomobilu znamke Renault megane, ki ga je vozil 21-letni Mariborčan. Na delu Titove ceste, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h je vozil s hitrostjo 131 km/h, kar je 81 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje.

Za takšen prekršek je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti ob tako izstopajoči hitrosti mladega voznika osebnega avtomobila ponovno opozarjajo vse voznike, da je neprilagojena hitrost vožnje najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Svetujejo, da vozniki hitrost vožnje vozil prilagodijo stanju in lastnostim ceste, vremenskim razmeram in razmeram v prometu ter spoštujejo cestno prometne predpise.




Več v Črna kronika