Meteorplast ŠIC bar z zmago prekinil serijo slabših rezultatov

Prleška ekipa se z gostovanja pri Dobrepolju vrača s suvereno zmago, s katero je prekinila niz nekaj slabših rezultatov ter se znova povzpela na tretje mesto prvoligaške razpredelnice.

Prlekija-on.net, sobota, 2. december 2023 ob 09:29
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek so bile odigrane tri tekme 9. kroga 1. slovenske futsal lige. Dosežni so bili naslednji rezultati: THE Nutrition Extrem - Sevnica 0:3 (0:2), Siliko Vrhnika - Bronx Škofije 10:1 (5:0) in Dobrepolje - Meteorplast ŠIC bar 2:5 (1:2). Tekma Dobovec - Oplast Kobarid bo zaradi igranja slovenskega prvaka v ligi prvakov odigrana pozneje. Po nepopolnem 9. krogu je v vodstvu vrhniški Siliko s 24. točkami.

Prleška ekipa se z gostovanja pri Dobrepolju vrača s suvereno zmago, s katero je prekinila niz nekaj slabših rezultatov ter se znova povzpela na tretje mesto prvoligaške razpredelnice (13 točk). Meteorplast ŠIC bar tako ostaja neporažen proti Dobrepolju, proti kateremu je v prvoligaški konkurenci odigral devet tekem, od katerih je osem odločil v svojo korist, ena tekma pa se je končala z neodločenim izidom.

Meteorplast ŠIC bar

Ljutomerčani so svojo premoč v prvem polčasu kronali z zadetkoma Anteja Matana (10. minuta) in Aljaža Goznika (17.), nekaj upanja pa je gostiteljem vlil mladi 16-letni Erik Novak, ki je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom v prvem polčasu v svoji prvi prvoligaški tekmi zabil zadetek. Zmagovalec je bil odločen v prvih minutah drugega polčasa, ko sta v polno zadela Alen Ruis (24.) in Tim Lipovšek (25.). Domačini so drugi zadetek dosegli v 31. minuti, ko je v polno meril Elvir Dubinović, končni izid tekme pa je v 36. minuti postavil Adrijan Trstenjak.

»Obramba je ključ uspeha. Naša obramba še vedno ni na nivoju, a je bilo tokrat veliko boljše, kot je to bilo na prejšnjih tekmah. Če igramo obrambo kot tokrat pridemo tudi do lahkih zadetkov v napadu,« je po tekmi dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović, vratar Meteorplasta ŠIC bara Tjaž Lovrenčič pa je dodal: »Po štirih slabih tekmah v obrambi smo se tokrat borili, fantje so se dobesedno 'metali na glavo'. V prvem polčasu je domači vratar ubranil veliko naših nevarnih strelov. A smo tokrat zares dobro odigrali v obrambi, kar je tudi naš cilj za vnaprej

Meteorplast ŠIC bar bo že v torek, 5. decembra 2023, odigral tekmo 10. kroga. V ljutomerski dvorani ŠIC bo gostil vrhniški Siliko, vodilno ekipo lige. Tekma se bo pričela ob 20.30 uri.




Več v Šport