Tenda, pergotenda ali bioklimatska pergola?

Prihaja pomlad 2024: Vaš popoln vodnik za izbiro idealnega senčila.

Oglasno sporočilo, sobota, 23. december 2023 ob 09:43
Vaš popoln vodnik za izbiro idealnega senčila

Vaš popoln vodnik za izbiro idealnega senčila

V iskanju udobja in sprostitve ni treba potovati na konec sveta. Prava idila je lahko skrita kar na vaši terasi, obdani z naravo, uživajoč v svežem zraku, ko ste zaščiteni pred soncem s pravim senčilom. Ali boste izbrali tendo, pergotendo ali bioklimatsko pergolo, je odvisno od vaših potreb in želja. Pri Genialu lahko najdete vrsto novodobnih senčil, ki danes kraljujejo v svetu bivanja na vrtovih in terasah. V nadaljevanju vam predstavljamo glavne koristi in lastnosti treh družin zunanjih senčil, kako vplivajo na vašo obstoječo arhitekturo in kakšne so možnosti njihove namestitve. Dotaknili se bomo tudi vprašanja, kako se prilagodijo vremenskim izzivom, vas ščitijo pred dežjem, vetrom in snegom, oziroma katere ključne koristi prinašajo vam kot uporabniku.

Tenda: Klasika, ki nikoli ne zastara

Kasetna tenda se s svojo preprosto, a učinkovito zasnovo, odlično vklaplja v različne arhitekturne stile. Izdelava po meri in širok izbor barv ter vzorcev platna, jo naredijo primerno za vsak dom ali poslovni objekt. Fleksibilna narava kasetne tende omogoča, da se jo po potrebi prestavi, kar je idealno za tiste, ki iščete prilagodljive rešitve za senčenje in ne želite preveč posegati v obstoječ objekt. V ponudbi podjetja Genial boste našli tudi novodobne strešne tende, ki delujejo po principu ZIP zadrge, kjer je platno enakomerno vpeto v vodilih in so še posebej primerne za namestitev na vetrolove, verande ali druge zunanje konstrukcije.

Tenda

Ključne koristi, ki vam jih prinaša kasetna tenda

Tenda vam prinaša senco in udobje, brez da bi pri tem žrtvovali pogled na vaš vrt ali okolico. Z upravljanjem preko daljinskega upravljalnika ali pametne naprave, se hitro odpre ali zapre točno toliko, kot sami želite. To vam ob enem omogoča tudi popoln nadzor nad količino sončnih žarkov, ki jih spustite v notranje prostore. Upravljanje je lahko tudi popolnoma avtomatsko. S pomočjo senzorja za toploto, dež in veter, ste lahko brez skrbi, saj tenda razmišlja namesto vas in se prilagodi vremenskim pogojem. Čeprav nima urejenega odvodnjavanja, kot so žlebovi, boste naši v ponudbi podjetja Genial tende z visokokakovostnim platnom, ki je vodo-neprepustno in vam nudi tudi zaščito pred dežjem.

Pergotenda: odličen kompromis med pergolo in tendo

Pergotenda je sodoben sistem za zunanje senčenje. Zasnovana je kot kombinacija pergole in tende, kar omogoča večjo prilagodljivost in funkcionalnost pri ustvarjanju sence na zunanji površini.

Glavne značilnosti Pergotende

  • Konstrukcija: Sestavljena je iz kakovostnih in elegantnih aluminijastih modulov: lege, prečnik, dva podporna stebra in kaseta, kamor se v celoti zloži platno, kadar ni v uporabi.

  • Zložljiva streha: Opremljena je z zložljivo streho iz visokokakovostnega, vodoodpornega in UV odpornega materiala. To omogoča enostavno prilagajanje količine sence in zaščite pred dežjem.

  • Odvodnjavanje in žlebovi: Voda se izteka v žlebove in po konstrukciji v noge ter nato v tla.

  • Motorizirano upravljanje: Streha pergotende se lahko avtomatsko odpre in zapre z daljinskim upravljalnikom ali preko pametne naprave, kar zagotavlja udobno in preprosto uporabo.

  • Dimenzije: Možno jo je prilagoditi različnim velikostim (moduli se lahko med seboj sestavljajo), kar omogoča senčenje večjih površin.

  • Izdelava po meri: Prav vsaka je unikaten izdelek, saj je narejena glede na vaše želje in prostorske zahteve. Izbirate lahko med različnimi barvami konstrukcije in stekla.

  • Dodatna oprema: Pergotendo lahko kadarkoli naknadno poljubno opremite z vgradnjo LED osvetlitvijo, ZIP screen roloji, senzorji, grelci ali valance rolojem.

  • Namestitev in uporaba: Idealna je za namestitev na zasebnih terasah, v gostinskih lokalih, hotelih ali javnih prostorih, kjer je potreba po elegantnem in funkcionalnem zunanjem senčenju.

Pergotenda

Uporabniku prijazno in ekonomično senčilo

Pergotenda prinaša moderno udobje v vaš zunanji prostor za ugodno ceno, saj je bistveno cenejša od bioklimatske pergole in le nekoliko dražja od kakovostne kasetne tende. Namesti se jo lahko tako na zasebno teraso kot v gostinskih obratih ali javnih prostorih. Zaradi svoje lahke konstrukcije je primerna tudi za senčenje teras na višjih nadstropjih in balkonih. Izjemno korist prinaša v domove z večjimi steklenimi površinami. Z njeno pomočjo lahko namreč uravnavate tudi prijetno temperaturo v notranjih prostorih. Popolnoma zaprta v vaš dom spušča več svetlobe in sončnih žarkov, odprta pa vaš dom prijetno ohlaja.

Bioklimatska pergola: tehnologija v službi udobja

Bioklimatska pergola je vrhunec inovacij v svetu senčil. Z inteligentnim dizajnom, ki omogoča prilagoditev lamelne strehe glede na sončno svetlobo in temperaturo, je primerna za terase, balkone, vrtove ali javne površine. Glavni namen bioklimatskih pergol je ustvarjanje optimalne mikroklime na odprtih prostorih s pomočjo naprednih tehnologij in dizajna.

Pergola

Vašemu domu doda nove funkiconalnosti in vam prinese mnogo koristi

Ključne značilnosti bioklimatskih pergol:

  • Nastavljiva lamelna streha: Srce bioklimatske pergole je v njeni strehi, ki je sestavljena iz vodoravnih lamel. Te lamele se lahko obračajo po svoji osi in tako uravnavajo količino sončne svetlobe, ki prehaja skozi pergolo, ter omogočajo naravno prezračevanje.

  • Avtomatizirano delovanje: Mnoge bioklimatske pergole so opremljene z avtomatiziranimi sistemi, ki omogočajo avtomatsko prilagajanje lamel glede na vremenske razmere. To vključuje senzorje za sonce, dež in veter.

  • Energijska učinkovitost: Zasnovane so za optimizacijo temperature in svetlobe v notranjih prostorih, kar lahko pomaga zmanjšati odvisnost od umetnega hlajenja in ogrevanja ter posledično zmanjša stroške za energijo.

  • Trajnostni materiali: Bioklimatske pergole so običajno izdelane iz visokokakovostnih, trajnostnih materialov, kot je recikliran aluminij, ki zagotavljajo dolgotrajno uporabo in odpornost na vremenske vplive.

  • Prilagodljivost: Vsaka pergola je ukrojena po vaši meri in željah. Lahko se prilagodijo različnim arhitekturnim slogom in potrebam prostora, zaradi česar so idealne za širok spekter uporabe, od zasebnih domov do komercialnih prostorov.

  • Možnost kasnejše nadgradnje: Skladno z vašimi potrebami lahko spreminjate tudi svojo pergolo. Najnaprednejši modeli so namreč popolnoma modularno sestavljeni, kar pomeni, da lahko dodatno opremo poljubno dodajate brez, da bi posegali v konstrukcijo in jo pri tem poškodovali.

Uživajte na prostem ne glede na vreme

Bioklimatske pergole se lahko uporabljajo skozi vse leto, saj omogočajo regulacijo sončne svetlobe in zračenja v toplejših mesecih ter zaščito pred dežjem, snegom in vetrovi v hladnejših obdobjih. Poljubno se lahko zaprejo s steklom ali stranskimi ZIP screen roloji. Nekatere bioklimatske pergole so opremljene celo z ogrevanimi lamelami, ki talijo sneg in grelci, ki ogrevajo prostor pod njo. Poleg mnogih že omenjenih funkcionalnosti te pergole ponujajo tudi dodatke in integrirane rešitve, kot so integrirana LED razsvetljava, ZIP screen stranski zasloni in avdio sistemi, kar omogoča še večje udobje in prilagodljivost. Bioklimatska pergola je idealna izbira za tiste, ki iščete ekološko in energetsko učinkovito senčno rešitev. Njeni senzorji in avtomatizirani sistemi zagotavljajo optimalno izkušnjo, z minimalnim vplivom na okolje.

Pergola

Vaša idealna senčna rešitev

Ne glede na to, ali izberete tendo, pergotendo ali bioklimatsko pergolo, je pomembno, da se senčilo ujema z vašimi potrebami, arhitekturnim slogom in okoljem. V Genialu vam ponujajo strokovno svetovanje na vaši lokaciji in širok izbor znanjih senčil, da najdete tisto pravo za vašo teraso. Obiščite jih v Krškem v razstavnem salonu senčil ali jim pišite na info@genial.si za več informacij.



Več v Gospodarstvo